Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Myoma miatti mehkivetel?

Myoma miatti mehkivetel?

Figyelt kérdés
Anyukamnak egy nagy myomaja van a mehen belul, tobb kicsi pedig a mehen kivul. Menstruacional omlik, evek ota fennallo problema ez, de elhanyagolta. Most egy veseko miatt vettek eszre az orvosok, hogy mi a helyzet a mehe korul, mehkivetelt javasoltak. Azt mondta a doki, hogy ha mar nem akar gyereket (nem akar mar, 42 eves), akkor nem kerdes, hogy mi mellett dontson. Elmeletileg a gyogyszer csak idohuzas. A petefeszkek maradnanak. Szerintem engem jobban megvisel ez lelkileg, mint ot. Volt valaki hasonlo helyzetben? Erre tenyleg csak a mehkivetel lehet a megoldas?

#mióma #mehkivetel
2019. okt. 11. 14:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Szia! Nem igazán tudok a műtéti úton kívül mást, azonban nem kell félnie. Manapság ez rutin műtét és egy nőnek addig van szüksége a méhére, ameddig szülni akar. Mivel már nem akar, így én is azt mondom, semmi értelme szenvednie a miómával.
2019. okt. 11. 15:02
 2/13 A kérdező kommentje:
A mioma embolizacio ez esetben opcio lehet?
2019. okt. 11. 15:09
 3/13 anarchy666 ***** válasza:
53%

Ha egyszerre több és nagyméretű myoma van akkor nem fogják embolizálni vagy egyesevel kioperalgatni. Ezen opciokat főleg azon nőknek lehetősegek akik még szülnének.

Anyukád helyzeteben tényleg a méheltávolítás a legkézenfekvőbb.

2019. okt. 11. 15:16
 4/13 A kérdező kommentje:
Ez megelozheto lett volna egyebkent? Ha elment volna orvoshoz 4 evvel ezelott?
2019. okt. 11. 15:21
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem valószínű.

Az embolizácionak meg semmi értelme az ő korában.

2019. okt. 11. 19:23
 6/13 anonim ***** válasza:
Radiológián, ultrahang után megmondják. A több, vagy nagy sem számít, inkább az elhelyezkedése. Sokkal jobb, mint a műtét!
2019. okt. 11. 19:30
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Igen, megelőzhető lett volna, ha évente járna cytológiára. Ugyan nem kötelező az sem, de erősen ajánlott. Pláne aki már szült is.
2019. okt. 11. 20:22
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem nem előzte volna meg. Max egy kicsivel hamarabb észreveszik, ha elmondja a tüneteit.
2019. okt. 11. 20:32
 9/13 anonim ***** válasza:
35%
#7! Óriási tévedésbe vagy, ha azt hiszed, hogy a mióma megelőzhető!
2019. okt. 12. 11:20
 10/13 A kérdező kommentje:
De basszus ennyi alakult ki neki... Eddig csak egy nagyobb volt neki belul, most meg pluszban van kivul sok kisebb.
2019. okt. 13. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!