Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Túl szűk vagyok? Nem fér fel...

Túl szűk vagyok? Nem fér fel a menstruációs kehely

Figyelt kérdés

S-es méretet vettem, de mégse tudtam felerőszakolni magamba…

Vagy szétrúg mielőtt felrakom, vagy pedig ugye minimum 3 ujjamat (+ összenyomott kehely) kéne feldugnom, amivel tartom a kelyhet. De ez meg borzasztóan fáj 😅

Ismertek valami extra kicsi/gyenge/szűk márkát?

Ti hogy teszitek fel?

Vagy mi a frász van a vaginámmal?!

21/L (nem szűz)

Szavazás: Neked sikerül fájdalommentesen felrakni a kelyhet?

2022. febr. 8. 23:33
A kérdező szavazást indított:
Persze, felnyomom mint egy tampont oszt csá
Fel tudom helyezni, de közben kellemetlenebb mint egy tampon
Esélytelen, túl szűk hozzá a vaginám, de a tampon okés
Én aztán semmit fel nem helyezek a vaginámba!
Férfi vagyok aki valahogy idetévedt
32 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%

Azt mondják, nem mindenkinek való a kehely.

Én is szűk vagyok, a tampon is kellemetlenségeket okoz, így azt sem használok. A kelyhet már meg sem mertem próbálni, mert előre tudom hogy felesleges pénzkidobás lenne.

Biztos szuper dolog egyébként, de nem vagyunk egyformák, az embereknek különböző testi adottságaik vannak.

2022. febr. 8. 23:44
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Nálam ugyanez. Habár én feltudom rakni, és amíg bent van nincs is gond....de a kivétele...borzalmas, pedig én is S méretet vettem gondolván hogy az jó lesz :(

Szintén 21/L

2022. febr. 8. 23:47
 3/19 anonim ***** válasza:
91%

Behalok ezeken a szavazási lehetőségeken :DDD

Én még nem próbáltam, de remélem megoldódik a problémád kérdező!

2022. febr. 9. 00:03
 4/19 A kérdező kommentje:

A tampon még azért megy, ahhoz ugye nem kell a fél öklömet feldugni magamnak… De azzal meg az a bajom, hogy a vége felé úgy kiszív minden nedvességet a hüvelyemből, hogy napokig szahara van 🤦🏻‍♀️ A kehely meg csak ilyen felfogó edényke lenne elvileg (ha sikerülne felhelyeznem értelmesen), nem úgy mint a vaginagyilkos tampon

#3 köszi, amúgy már régebb óta megvan ez a probléma. Miután megvettem a kelyhet kb 1-2 évig próbálni se bírtam (“jajj most ne, most jobban fáj a hasam mint múltkor” vagy “na most amúgy is alig vérzek, fel se tudom rakni olyan száraz vagyok” vagy “bazzeg annyira vérzek, ha most elkezdek ezzel szenvedni, az egész fürdő úszik a vérben”), pedig már csomóan várnak az élménybeszámolóra. (Igen, évek óta)

2x próbáltam úgy igazán, a kádban csináltam mert tudtam hogy olyan lesz mint a csatatér és tessék…🤦🏻‍♀️

2022. febr. 9. 00:45
 5/19 A kérdező kommentje:

Én azt nem értem, hogy hogy nyúljak fel 2-3 újjal (de még csak nem is összeszorítva, mert közötte van a kehely) ilyen mélyen a vaginámba?!

Könyörgöm egy tapasztalt kelyhes világosítson fel 😅 Mert nem hiszem el hogy ti naponta megöklözitek magatokat…

2022. febr. 9. 00:48
 6/19 anonim ***** válasza:
55%

Mik a paramétereid? Milyen kehely? Az, hogy S, nem jelent semmit.

Ezekre van szükség, ha kelyhet akarsz:

- milyen magasan van a méhszájad a ciklus különbözö napjain?

- milyen erös az izomzatod?

- sportolsz-e rendszeresen?

- görcsölsz-e?

- szültél-e?

- milyen erös a vérzésed?

Az emilla oldalán van egy teszt. Az segít a megfelelö kiválasztásában. Ha bp-i vagy, akkor a Pirospont menstruációs boltban tudnak segíteni. Illetve a Facebook csoportban is segítenek.

2022. febr. 9. 00:49
 7/19 A kérdező kommentje:

A hüvelyem paraméterei??

Úristen, tudtam hogy nem értek hozzá :D

1) ezt hogy tudom megmérni?

2) nem edzettem rá még külön golyókkal, de inkontinens se vagyok, szóval átlagos gondolom.. ha nem derült volna ki elég szűk vagyok, de gondolom ez nem feltétlen függ össze

3) igen, járok edzőterembe

4) igen

5) nem

6) szubjektív szerintem, de normál… néha “Szahara” van (1-2 minitampon + kedv szerint betét egy nap, utána vagy 10 óráig szárazság van), néha meg ömlik a vér…

2022. febr. 9. 01:04
 8/19 anonim ***** válasza:
94%
Én sikosítóval teszem fel. Körbe kenem és feltolom. Ugyanígy, sikosítós ujjakkal is veszem ki.
2022. febr. 9. 05:54
 9/19 anonim ***** válasza:
88%

Ha nehezen megy, használj vízbázisú síkosítót. Ez nem tesz kárt a kehelyben, viszont megkönnyíti a felhelyezést. Valószínűleg egy puhább kehellyel könnyebb dolgod lenne, de a jelenlegivel is megtanulhatod. Próbálj ki többféle hajtogatási technikát. Olyat válassz, amitől a kehely teteje csúcsos lesz, lefelé pedig szélesebb, tehát a klasszikus C alak valószínűleg nem neked való. Próbáld ki a 7-es számra hasonlítót, amikor a kehely egyik felét lehajtod. Így elég az ujjaiddal az alját fogni, és ha már bent van, legfeljebb egy ujjal kell segíteni, hogy szétnyíljon.

Válassz kényelmes pozíciót, amiben el tudsz lazulni. Elsőre nyugodtan próbáld meg akár háton fekve a kádban, guggolva, vagy ahogy neked jó. Egy kis tapasztalattal már bármilyen pózban menni fog majd.

Nézz videókat. Youtubeon rengeteg segítséget találsz a behelyezéshez és a kivételhez. Próbálj ki többfélét.

Ha már megvan az első kelyhed, nem kell a hüvelyed méretét számolgatni. Ha elkezded használni, érezni fogod, hogy mitől lehetne jobb. Pl. ha túl rövid, legközelebb egy hosszabbat választasz.

Kivételhez is használj síkosítót, és első alkalommal csináld a kádban. Így nem kell félned, hogy minden véres lesz és könnyebben el tudsz lazulni.

2022. febr. 9. 06:33
 10/19 anonim ***** válasza:
10%
Ez normális azoknál, akik még nem szültek. Én sem tudom három ujjamat feldugni magamnak.
2022. febr. 9. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!