Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nők! Hogy álltok a hormonális...

Nők! Hogy álltok a hormonális foggátlókhoz?

Figyelt kérdés

- Van még köztetek olyan (mint én), aki kapásból elutasítja a hormonális fogamzásgátlást, mert nem támogatja a menstruációjának a felborítását és a különféle mellékhatásokat?

- Szedtél már ilyet? Volt valami mellékhatása?

- Férfiak esetében miért nem oldható meg a (hormonális) fogamzásgátlás más módokon az óvszeren kívül?

2022. jan. 8. 00:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
91%

2.5 évig szedtem fogamzásgátlót (Lindynette 30). Szörnyű fejfájásaim voltak tőle, a libidóm 0 volt. Folyton pecsételtem...

Abbahagytam. 1.5 év volt, mire helyrejött a ciklusom!!

Már ott tartottunk, hogy nem is fogok soha teherbe esni.

De szerencsére sikerült.

2022. jan. 8. 02:03
 12/28 anonim ***** válasza:
88%

Én egy időben használtam nuvaringet úgy kb 1 éven keresztül, akkor nem volt vele bajom majd abbahagytam mert nem kellett többet. Kb 3 évvel később megint elkezdtem volna, de akkor megőrültem a mellékhatásától. Rosszul lettem, kikészültem stb.

Azóta sikerült triggerelni egy pajzsmirigy autoimmun betegséget és miközben olvastam a betegségemről találtam tanulmányokat, ahol összefüggést találtak a pajzsmirigy problémák és a hormonális anti--bébi között illetve az autoimmun betegségek és a hormonális anti-bébi között. Mind a kettőnél nagyobb százalékkal alakultak ki ezek a bajok ha az ember már használt ilyet az életében.

Ezen felül köztudott a tanulmányos körökben, hogy a pirulák nehezítik bizonyos vitaminok és ásványi anyagok megfelelő felszívódását (cink pl, fontos a pajzsmirigy egészséghez). Ez nem lenne baj, mert egyszerűen csak kellene extrába szedni, de az orvosok nem mondják és a papírokon nincs leírva.

Szóval a betegségem miatt amúgy se ajánlott annyira de így végképp tuti soha nem fogok szedni soha többet.

A férfi fogamzásgátlásról meg annyit amennyit már mondtak előttem: az ő sperma termelésüket nehezebb befolyásolni. Én hallottam egy olyan kísérletezésről, hogy a vezetékbe befecskendeznek egy zselét amit utána fel lehet oldani egy ellenanyaggal. Tulajdon képen mint egy visszafordítható vazektómia. Nem tudom hogy azzal mi lett a végén.

2022. jan. 8. 03:05
 13/28 anonim ***** válasza:
89%

Sose szedtem, és nem is fogom.

Tökéletes a ciklusom, közel 20 éve, senki kedvéért nem borítanám fel.

Billing módszerrel, vagy óvszerrel védekezünk, sose volt probléma egyikkel se.

2022. jan. 8. 07:19
 14/28 anonim ***** válasza:
91%

Másfél évig szedtem fog.gátlót(dienille,volina) de szorongásaim lettek tőle,libidóm 0.

Abbahagytam,a havim egyből visszatért normálisan,szerencsére.

De valami más lett a testemben,érzem.

2022. jan. 8. 07:44
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Sosem szedtem. 41n
2022. jan. 8. 10:35
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Én, sosem szedném

Nem is szedtem eddig

Mert a férfiak oldaláról nincs is akkora igény, hiszen nem ők lesznek terhesek, sok nő nem bízna abban, hogy a pasi rendesen szedné a tabit

nehezebben viselték el a mellékhatásokat is a fejlesztések folyamán

(Van 2 előremutató kutatás, ez a zselés szuri, szerintem ez kivitelezhető, a másik meg hereultrahang, ami barátibb, se szerintem ezt sok pasi elfejtené megcsinálni időben)

A hormon tabletta (klasszik tabi férfiaknak) viszont hiába készült el, kevés mellékhatással jár valamiért nem került piacra…

Jó kérdés amúgy, hogy miért ilyen lassú és nehézkes a férfi fogamzásgátlás piacra vitele, miközben működő módszerekből van már 4-5 db…

2022. jan. 8. 12:01
 17/28 anonim ***** válasza:
65%

13

A Billing módszer olyan védekezés mint a majd időbe kiveszem, semmilyen.

Csak azért írom le, mielőtt egy 16 olvasná a válaszod, és emellett döntene...

2022. jan. 8. 13:47
 18/28 anonim ***** válasza:
16%
Láthatóan nem próbáltad. A termékenységtudatosság egyetlen tizenévesnek sem ártana, de az idősebbek is tanulhatnák.
2022. jan. 8. 13:57
 19/28 anonim ***** válasza:
57%

18

Ez lutri. Naptár módszer... megszakítás... ezek egyik sem védekezés.

2022. jan. 8. 15:25
 20/28 anonim ***** válasza:
28%

Akkor én baromi szerencsés vagyok, hogy 7 éve így nem esek teherbe, meg velem együtt az a millió nő, akikből statisztikát készítenek, vagy így védekezik.

A Billings módszer Pearl indexe 0,5, a naptármódszeré 9, a megszakításé 4, a fogamzásgátló tablettáké 0,3.

Neked semmiképp nem ajánlom, mert úgy tűnik a tényeket is figyelmen kívül hagyod, így a tudatosságod nem alkalmas rá.

2022. jan. 8. 15:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!