Nők! Hogy álltok a hormonális foggátlókhoz?
- Van még köztetek olyan (mint én), aki kapásból elutasítja a hormonális fogamzásgátlást, mert nem támogatja a menstruációjának a felborítását és a különféle mellékhatásokat?
- Szedtél már ilyet? Volt valami mellékhatása?
- Férfiak esetében miért nem oldható meg a (hormonális) fogamzásgátlás más módokon az óvszeren kívül?
2.5 évig szedtem fogamzásgátlót (Lindynette 30). Szörnyű fejfájásaim voltak tőle, a libidóm 0 volt. Folyton pecsételtem...
Abbahagytam. 1.5 év volt, mire helyrejött a ciklusom!!
Már ott tartottunk, hogy nem is fogok soha teherbe esni.
De szerencsére sikerült.
Én egy időben használtam nuvaringet úgy kb 1 éven keresztül, akkor nem volt vele bajom majd abbahagytam mert nem kellett többet. Kb 3 évvel később megint elkezdtem volna, de akkor megőrültem a mellékhatásától. Rosszul lettem, kikészültem stb.
Azóta sikerült triggerelni egy pajzsmirigy autoimmun betegséget és miközben olvastam a betegségemről találtam tanulmányokat, ahol összefüggést találtak a pajzsmirigy problémák és a hormonális anti--bébi között illetve az autoimmun betegségek és a hormonális anti-bébi között. Mind a kettőnél nagyobb százalékkal alakultak ki ezek a bajok ha az ember már használt ilyet az életében.
Ezen felül köztudott a tanulmányos körökben, hogy a pirulák nehezítik bizonyos vitaminok és ásványi anyagok megfelelő felszívódását (cink pl, fontos a pajzsmirigy egészséghez). Ez nem lenne baj, mert egyszerűen csak kellene extrába szedni, de az orvosok nem mondják és a papírokon nincs leírva.
Szóval a betegségem miatt amúgy se ajánlott annyira de így végképp tuti soha nem fogok szedni soha többet.
A férfi fogamzásgátlásról meg annyit amennyit már mondtak előttem: az ő sperma termelésüket nehezebb befolyásolni. Én hallottam egy olyan kísérletezésről, hogy a vezetékbe befecskendeznek egy zselét amit utána fel lehet oldani egy ellenanyaggal. Tulajdon képen mint egy visszafordítható vazektómia. Nem tudom hogy azzal mi lett a végén.
Sose szedtem, és nem is fogom.
Tökéletes a ciklusom, közel 20 éve, senki kedvéért nem borítanám fel.
Billing módszerrel, vagy óvszerrel védekezünk, sose volt probléma egyikkel se.
Másfél évig szedtem fog.gátlót(dienille,volina) de szorongásaim lettek tőle,libidóm 0.
Abbahagytam,a havim egyből visszatért normálisan,szerencsére.
De valami más lett a testemben,érzem.
Én, sosem szedném
Nem is szedtem eddig
Mert a férfiak oldaláról nincs is akkora igény, hiszen nem ők lesznek terhesek, sok nő nem bízna abban, hogy a pasi rendesen szedné a tabit
nehezebben viselték el a mellékhatásokat is a fejlesztések folyamán
(Van 2 előremutató kutatás, ez a zselés szuri, szerintem ez kivitelezhető, a másik meg hereultrahang, ami barátibb, se szerintem ezt sok pasi elfejtené megcsinálni időben)
A hormon tabletta (klasszik tabi férfiaknak) viszont hiába készült el, kevés mellékhatással jár valamiért nem került piacra…
Jó kérdés amúgy, hogy miért ilyen lassú és nehézkes a férfi fogamzásgátlás piacra vitele, miközben működő módszerekből van már 4-5 db…
13
A Billing módszer olyan védekezés mint a majd időbe kiveszem, semmilyen.
Csak azért írom le, mielőtt egy 16 olvasná a válaszod, és emellett döntene...
18
Ez lutri. Naptár módszer... megszakítás... ezek egyik sem védekezés.
Akkor én baromi szerencsés vagyok, hogy 7 éve így nem esek teherbe, meg velem együtt az a millió nő, akikből statisztikát készítenek, vagy így védekezik.
A Billings módszer Pearl indexe 0,5, a naptármódszeré 9, a megszakításé 4, a fogamzásgátló tablettáké 0,3.
Neked semmiképp nem ajánlom, mert úgy tűnik a tényeket is figyelmen kívül hagyod, így a tudatosságod nem alkalmas rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!