Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A mióma feltud szivódni?

A mióma feltud szivódni?

Figyelt kérdés

Hasi uh-n találtak miómát.

Ez nagy bajt jelent?

Feltud úgy szivódni mint egy ciszta?

tegnapelőtt 21:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem. Jó indulatú izomdaganat. Nézetni kell, illetve nem mindegy az elhelyezkedése és mérete. Csak drasztikus esetben műtik. Illetve hormonális hatásra visszazsugorodhat. Befolyásolja a klimax.

Hány éves vagy? Mekkora a mérete? Okoz e problémát a vérzésedben? Van-e pajzsmirigy gond?

tegnapelőtt 21:33
 2/13 anonim ***** válasza:

Felszívódni nem tud, de azt olvastam, hogy a D3 vitamin csökkentheti a méretét.

Egyébként sok minden függ a korodtól és a jelenlegi élethelyzetedtől. Barátnőm pl. pont most fog időpontot kérni műtétre, de ő a sokadik lombikuk előtt áll, és a teherbeesést nehezítheti a mióma, szóval neki ez lehet komoly gond is. Viszont amíg kicsik, addig nem szokták erőltetni a műtétet, inkább csak figyelik.

Másik barátnőmnek a változókor után okozott komoly panaszokat (nagyon erőteljes, fájdalmas vérzéseket), neki a méhével együtt vették ki - nyilván ezt fiatal, még gyermekvállalás előtt álló nőknél próbálják elkerülni.

tegnapelőtt 21:46
 3/13 A kérdező kommentje:

36eves vagyok, 19mm.

Igazából a vérzésem annyiból áll már kb fél éve, hogy egy nap egy betétet elhasználok és aztán még 5-6 napig pecsételek.

Tehát egy napos a menstruációm.

Akkor lehet ez miatt?

tegnapelőtt 23:38
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy emiatt van, én 38 vagyok (36 évesen szültem), és nekem is kb. ennyi a vérzésem már jóideje.

A 19mm nem vészes méret, azt valószínűleg nem műtenék még.

tegnapelőtt 23:42
 5/13 A kérdező kommentje:

Akkor lehet valamilyen hormonális probléma miatt ennyire kevés.

Örulok, ha ez még kicsinek számít, nem is szeretnék műtétet :(

tegnapelőtt 23:45
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem hallottam még róla, hogy felszívódott. Ciszta igen, de a mióma nem. Szedesd le vagy menj éves vizsgálatra, ha nem okoz problémát, de mindenképp kezdj vele valamit
tegnap 08:10
 7/13 anonim ***** válasza:

6!

Barátnőmnek pont ekkora volt, mondta a nőgyógyásza, hogy amíg nem nő, el fogják hajtani...

A rendszeres ellenőrzés valóban fontos, figyelni kell, hogy nem nő-e, ha pedig panaszt okoz, akkor egyből doki, ez evidens.

Viszont ha nem nő, vagy vitaminnal kordában lehet tartani, akkor megúszhatod a műtétet, mert elvileg a változókori ösztrogénszint csökkenéssel el is múlhat.

tegnap 08:14
 8/13 A kérdező kommentje:

Mondták hasi uh-n,hogy menjek el ezzel a papírral nögyógyáaszatra.

Szedek E vitamint és Omega 3at.

tegnap 09:59
 9/13 A kérdező kommentje:

Megnéztem a papíron, a méhemnél a holyagnál van a mióma, egy nap nagyon sokat kell pisilnem.

Emiatt lehet?

tegnap 12:27
 10/13 anonim ***** válasza:

Elvileg lehet emiatt, de egy két centinél kisebb valamiről beszélünk, elvileg azt azèrt nem bolygatják még ilyenkor, mert nem szokott panaszt okozni.

Természetesen jelezd a nőgyógyásznak, majd ők elmondják, hogy ajánlott-e a műtét.

tegnap 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!