Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Érdemes lenne halasztani a...

Érdemes lenne halasztani a hiszteroszkópiás miómaműtétet?

Figyelt kérdés

Júniusban adenomiózisgyanúval diagnosztizáltak, írtak fel Slindát. Júliusban kezdtem szedni és a menstruáció után másfél héttel elkezdtem vérezni, akkor még nem tudtam, hogy hónapokig ez lesz... Nem pecsételő, nem enyhe, folyt a vérem, néha ömlött, hatalmas alvadékokkal. A nőgyógyász írt fel vérzéscsillapítót, másik fogamzásgátlót, aztán arra jutott, hogy a kis másfél centis méhen belüli miómám miatt van az egész, ki kéne venni.

Júliustól összesen 14 nap volt, hogy nem véreztem... Szombaton kezdtem Hölgyi teát inni, és kedden elmúlt a vérzés! Mondjuk 2 hasonló alkalom volt már a gyógyszerektől is, és csak rövid ideig maradt abba a vérzés, viszont most nagyon reménykedem, hogy a tea csodaszer😀

Olvastam több pozitív tapasztalatot is a teáról, meg hogy elmulasztott miómákat - szerintetek kísérletezzek vele hosszabban, hátha nem kell műtét? Január 22-ére vagyok előjegyezve, esetleg előtte ránéznek, megvan-e még a mióma? Nem szeretném, ha fölöslegesen avatkoznának be...

Köszi előre is a tapasztalatokat, tanácsot.

dec. 13. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg elötte csináltatsz egy vizsgálatot, de alapesetben teákkal nem lehet miómákat eltüntetni. A legjobb esetben a tüneteket csökkenti a tea, mást nem.
dec. 13. 15:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Eg,ik ismerősnek bevált a tea, pedig őt is műteni akarták, egy másiknak sajna hiszterektómia lett a vége. Szerintem az esetek többségében sajnos műtét lesz a vége, főleg ha a mióma nagyon nagy és komoly panaszokat okoz. De azért egy uh-t csináltass ha tudsz még műtét előtt.
dec. 13. 16:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tea nem múlaszt el miómát, max a tüneteket szünteti meg vagy nyomja el, ahogy az első is írja. Amúgy bármikor elmehetsz egy újabb hüvelyi ultrahangra, ott megnezik neked, hogy mi a helyzet. Nálam amúgy Mirena spirál javasoltak a vérzésre
dec. 13. 16:21
 4/6 qborka ***** válasza:
55%

Szerintem sem mùlik el gyógynövényektől mióma.

Nekem közvetlenül HS,küret, hiszterektomie előtt mindig csinált UH-t az orvosom.

Kiműtheti a kicsi miómádat,de bármikor nőhet ùj.

Mennyi idős vagy?

A spirál jó ötlet, bár nekem nem segített, illetve ki is esett.

Annak adjatok esélyt mindenképpen,de készüljetek fel rá, hogy vérzés tekintetében akár egy éven át is káosz lehet mellette.

dec. 13. 19:03
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a véleményeket mindenkinek 🙂 Azt nem gondolom, hogy eltűnt volna a mióma vagy ilyesmi, de 5 hónapja most először van, hogy pecsételés sincs, alig tudom elhinni. Brutális volt, hogy nem akart elmúlni. Persze lehet véletlen egybeesés is, meg nem is tudom, meddig marad így, meglátom, hogy alakul🙂

A műtét előtt azért mindenképpen megejtek egy ultrahangot.

dec. 14. 00:17
 6/6 qborka ***** válasza:
56%

Azt nem te ejted meg, hanem az orvos megcsinálja, mert meg kell neki. 🙂

HS amùgy nem nagy dolog,ne félj tőle egyàltalàn. ( Sőt,én éppen 4.hete élek méh nélkül, boldogan,az sem nagy dolog)

Vasat, folsavat mindenképpen szedj, mert esélyes,hogy nem tùl szép a vérképed ennyi vérzés után. Vagy pótold természetes ùton.

dec. 14. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!