Nők! Hogy álltok a hormonális foggátlókhoz?
- Van még köztetek olyan (mint én), aki kapásból elutasítja a hormonális fogamzásgátlást, mert nem támogatja a menstruációjának a felborítását és a különféle mellékhatásokat?
- Szedtél már ilyet? Volt valami mellékhatása?
- Férfiak esetében miért nem oldható meg a (hormonális) fogamzásgátlás más módokon az óvszeren kívül?
18
"A termékenységtudatosság egyetlen tizenévesnek sem ártana, de az idősebbek is tanulhatnák."
Ha jól csinálod, van akkora hatásossága, mint a guminak, vagy gyógyszernek. DE!
Pont ugyanannyi kockázata is. Tudod te hány nő képes arra, hogy számolgasson, minden reggel hőmérőt nyomogasson fel magának, táblázatot nézzen stb.? Mikor a sima gyógyszert is annyi nő elfelejti bevenni, hogy tele van velük az abortuszklinika.
Én értem a termékenységtudatot, de nem fogom csinálni. Ugyanúgy lehet vele bakizni és teherbe esni. Nekem meg semmi kedvem havonta venni a terhességi tesztet, meg agyon aggódni magam.
20
Lehet ha benned menne el, sem esnél teherbe...
Persze, tudom, csak óvatosságból elhallgatni egy egészséges és hatékony módszert, szerintem hiba. Ismerek felelőtlen tiniket, konkrétan 13 és 15 éves kismamát is, a munkámból kifolyólag, nekik értelemszerűen nem ezt ajánlom. (ahogy egyébként itt se tettem, úgy kötöttek belém, hogy szimplán megosztottam, hogy én hogyan védekezek)
A kötekedő pedig hazugságokat állított, mert nem ért valamihez, ami nem baj, én se tudok megszerelni egy cross motort, cserébe nem mondom egy motorosnak, hogy milyen sisakot vegyen hozzá...
22-es: Az elméleted cáfolatára van 2 nagyon egyértelmű bizonyítékom...:)
Szedtem egy időben, mert az exem "nem bírt elmenni gumiban"... érdekes, anélkül sem, szóval inkább hagyjuk.
Végülis a libidómnak annyi volt, pattanásos lettem, és miután abbahagytam, potom másfél éven keresztül nem jöttem helyre.
Fogibogyó előtt 2-3 napra pontos ciklusom volt, azután 2-3 hónap kimaradás vagy épp 2 hét vérzés... Soha többé nem fogok szedni, mert nem éri meg. Ezt legalábbis nekem nem éri meg (pedig normális kivizsgálás után kaptam a gyógyszert).
Én szedtem, most már nem szedem, és nem is szeretném a későbbiekben. Nem utasítom el kapásból, csak nekem jobb érzés, hogy természetesen működik a szervezetem, és mindezt figyelemmel is kísérhetem. Termékenységtudat és óvszer kombinációjával védekezünk, tudom mikor történt meg az ovuláció, így nem vállalok kockázatot ezzel.
3 évig szedtem a tablettát, valószínűleg az vitte le a libidómat, de különben nem okozott semmilyen mellékhatást, és amikor abbahagytam, azonnal visszaállt a ciklusom.
A női hormonrendszerbe egyszerűbb beleszólni. Eleve a nőknek természetesen is van olyan hormonállapotuk minden ciklusban, amikor nem termékenyek, gondolom ezt felállítani mesterségesen még mindig természetesebb, mint a férfiaknál valami elváltozást okozni. Éppen ezért én jobban félteném a páromat egy hormonális férfi fogamzásgátlótól, mint magamat a nőitől, szóval nem támogatnám, hogy amellett döntsünk.
Szedtem, mert ezt adta az orvos a pattanásaimra 16 éves koromban. Természetesen tudatlan voltam, az sem zavart, hogy nem vizsgált meg az orvos, mert bár szűz voltam, de szégyelltem, mert mindenki már 'nagylány' volt én meg egy kövér lúzer. Aztán hopp az amúgy is 20kgos túlsúlyomhoz feljött még 20kg és nem, nem ettem semmivel sem többet, sőt próbáltam étrendet változtatni, mert ezt elmondta az orvos, hogy lehetnek pár kgmos hízások tehát legyek óvatosabb. 168centihez a 100kg nem épp a legjobb. 3 év után abbahagytam. Nem jött meg utána 2 évig, ragyásabb lettem és 5kgtól tudtam megszabadulni. Soha többé gyógyszer.
25l
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!