Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Két kérdés. Lacerált portio...

Két kérdés. Lacerált portio és fogamzásgátlás menopauzában. Bővebben lent. ?

Figyelt kérdés

Úgy szeretem, hogy a nőgyógyásznál mindig érnek meglepetések. Az egyik, hogy azt mondta a nőgyógyász, hogy lacerált porcióm van. Meg is nyugtatott, hogy ez nem gond. Nem mindig varrják össze a méhszájat szülés után. Hát ezekről még életemben nem hallottam. Tehát tényleg nem gond, hogy ez van nekem?

A másik, hogy tavaly nov. elején még volt vérzésem. Úgy olvastam korábban, hogy ha az utolsó vérzés 50 év alatt történik, akkor 2 évig, ha 50 év után történik, akkor 1 évig még védekezni kell. Megkérdeztem és kinevetett, mondván, hogy 48 év felett már nem lehet teherbe esni. Igaz ez?

febr. 17. 19:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit túlzott az orvos. Az igaz, hogy ritka a teherbe esés 48 évesen, de előfordulhat. Estek már teherbe a menopauza körül nők. Valóban ajánlott még pár évig védekezni.
febr. 17. 21:42
 2/3 A kérdező kommentje:

1

Köszi. Én is így tudom. Szóval ... ha a doki ezt mondja a pácienseinek és valaki mégis teherbe esik, akkor majd ő fogja a bébit felnevelni? :)

tegnapelőtt 08:04
 3/3 anonim ***** válasza:

2.: Biztos úgy gondolta, hogy akkor majd kikaparja. Sok nőgyógyásznak ez csak ennyi. Sejtésem szerint ha ez bekövetkezett volna, ezerrel rá akart volna beszélni az abortuszra.

Vegyél óvszert.

tegnapelőtt 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!