Női meddővé tétel (elkötés) tapasztalatok?
Sok helyen olvasom, nincs mellékhatás, de az egyik anyukás FB csoportban kerestem a témában posztokat és sokkoló volt milyen változásokat hozott. Volt akinek brutálisan ingadozott a hangulata, akinek a menzesze nem is jött már meg csak évi 1x akkor is nagyon fájt, meghízott stb.
Van itt aki megcsináltatta? Mi a tapasztalata?
Még csak gondolkodom rajta, mert lehet szeretnék még egy gyereket. Alaposan utána szeretnék járni mielőtt egy ilyen komoly döntést hozok.

Szlovákiában szeretném csináltatni. Ott egyik sem feltétel.
Messze vagyok még a 40-től és nekem 3 gyerek nagyon sok. :)
Egyelőre csak tájékozódom a témában.

Ja, a szomszédéknál kevésbé korlátozzák az emberi jogokat.
r/childfree meg az r/sterilization szubokon mézz szét

Szerintem többségnél semmi problémát nem okoz, csak az ilyen csoportokba valahogy mindig betalálnak az ilyen nők, akik megosztják a horror sztorijukat, mert panaszkodni akarnak/sajnáltatni magukat.
Nem tudom elképzelni mi okozná ezeket a tüneteket, hiszen nem kivéve lett a méhük, csak elkötve. Ilyan, mintha el lenne záródva a petevezeték. Az se derül ki sok esetben, csak amikor gyereket akarnak a párok.
De ha tartassz tőle, akkor jó megoldás a spirál is. Igazából ezt idehaza is megcsinálják 40 alatt, csak csúsztass a dokinak egy szemmel jobban látható borítékot.

Nem kell a spirálhoz boríték, mivel létezik nemszült nőknek is verzió.
Egyébként, ha a legkisebb beavatkozást akarsz a testedbe, akkor inkább a szimptotermális módszert ajánlom.
A lényege, hogy minden reggel méred az ébredési hőmérsékleted(vagy megveszed a Trackle-t, igaz egyszerre nagy összeg, de több, mint 2 évig működik) és nézed a termékeny nyákot, hogy jelen van-e. (e mellé még csinálhatsz LH tesztet is, az is jelzi, hogy lesz-e ovuláció), vezeted egy applikáción. Ha megvolt a peteérés és eltelt 3 megemelkedett hőmérsékletű nap, akkor a 3. nap estéjén már mehet. Tehát kb. havonta van 10 nap önfeledt szex, amikor kizárt a terhesség. A többi napon belül vagy absztinencia vagy óvszer vagy megszakítás.
Ezzel teszed a legkisebb kárt a szervezetedbe, nincs visszafordíthatatlan beavatkozás, és megismered a tested működését.
Ajánlom Dr Csiszár Miklós "Természetes fogamzásszabályozás" könyvét,szépen leírja, de, ha nem világos valami írj egy pm-t.

2009 tavaszán csináltattam, pont 15 éve.
Az égadta világon semmiféle változást nem tapasztaltam azóta sem.

Nincsen mellékhatása, mert nem "kiveszik" a petefészket - a hormontermelés, menzesz ugyanúgy marad, csak teherbe esés nincs.
Ötös, aha, persze, főleg, mivel soron kívüli peteérést orgazmus is okozhat BÁRMIKOR.
A naptármódszer az akkor sem védekezési módszer, hogyha tűpontos a ciklusod, főleg, mivel pl van olyan nő, aki menzesz ALATT esik teherbe, pedig akkor aztán végképp nem "szabadna". Ja, hogy nem gépek vagyunk.

8 as. Fejezd be ezt a baromságot. Nincs peteérés orgazmus hatására. Kevered az emberi szervezetet a nyulakkal
Peteérés egy bonyolult hormonok által vezérelt dolog. Nincs olyan, hogy pattogtatja ki magából a nő az érett petéket orgazmusra. Édes istenem hogy tudtok ilyen baromságokat irni
Olvass utána a dolgoknak.
Ez nem naptár módszer. Ki beszél itt naptár módszerről? Hogy írhatsz ilyen hülyeséget.
Szimptotermális módszer, ami 99.9% hatékonyságú. Semmi köze a naptárhoz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!