Felfázás ellen, házi módszer?
Gyakran felfáztam idén nyáron, egyszer volt olyan, ami nagyon kellemetlen volt, azóta sokszor, pl ha egyszer paoucs nélkül megyek ki, érzem egyszer kétszer, h csíp, de aztán elmúlik. Most érzem, hogy megint felfáztam, rendesen, pedig nagyon odafigyelek rá.
Mit tehetek itthon?
Anyukámnak mondtam, azt mondta, veszünk majd valamit, ami jó rá, a nevére nem elmékszem. Azt is mondta, ennyi idősen ő is sokszor felfázott. Estig mit tudnék csinálni? Vagy úgy általánosságban. Szeretnék aludni este, nem forgolódni, és azt érezni, h csíp, és bem múlik el. Most megittam egy csésze teát, és jobb.
Nők/lányok, mit tudnátok ajálnani?
Lehet, hogy nem ide tartozik, de anyukám most sokszor sorozatosan felfázott, és mondta neki a doki, hogy valójában, ami lehet, az az hogy felborult a hüvelyében a baktérium állomány és amikor kitörli pisiléskor, akkor felhozza a húgycsőbe a rossz baktériumokat és ezért van felfázása.
Nem tudom, hogy neked ilyen van-e de esetleg érdemes lehetne utána nézni?
Amúgy alapvetően, ami jó ilyenkor: sok sok sok innivaló (tea, víz). Tudom, hogy kellemetlen pisilni, de ilyenkor át kell mosni.
Olvasgattam más kérdéseket, és elgondolkodtam, hogy lehet általában nálam is ez a baj, és hogy lehet nem ,,helyesen,, használom a wc papírt. Erre mindenképp odafigyelek a közeljövőben. Igazából ennél az alkalomnál én voltam a hibás, mert papucsba mentem ki ma este a vizes fűbe...
Viszont amikor máskor felfáztam, lehet ez okozta, amit te írtál, de lehet más...
Felfázásra az egyik legjobb ellenszer a tőzegáfonya. Létezik belőle tea, aszalt gyümölcs, de tabletta, kapszula is, amit érdemes otthon tartani, ha ez sűrűn előforduló gond.
A másik, ami házi szer, és hatásos, az a nyers fokhagyma evése pl. vajas kenyérre szeletelve. Mivel a fokhagymában természetes antibiotikum van, és a vizelettel választódik ki, ezért hatásos ilyenkor. Mellesleg az összes hagyma: vörös-, lila-, új-, sőt bizonyos fokig még a snidling is ide sorolható, alkalmas ilyen terápiára, de a legjobb a fokhagyma.
A sok tea pedig amiatt fontos, hogy a húgyutakat teljesen átmossa a sok folyadék.
Nem fázol fel papucs nélkül, sőt megfázni sem fogsz! A felfázás egy bakteriális húgyúti fertőzés, semmi köze a hideghez.
1-es szégyen 2-essel átmehet, de félfüllel hallgatózott, és össze-vissza hadovált. Amennyiben a hüvelyben borul fel a baktérium állomány, és emiatt keletkezik gyulladás, akkor az anyukájának bakteriális vaginózisa van. Sokkal valószínűbb a felfázást a tanga viselésétől kapni. Egyenes út lehet a fertőzésekhez. Uszoda, ilyenkor nyáron bármilyen medence veszély forrása a nyílt vízen kívül.
Én stresszes időszakokban rengetegszer felfázok.
Ami segített mindig: rengeteg folyadék (víz, tea, leves - semmi cukor, édesség), forró lábfürdő és melegítő palack(lehet venni sok helyről: egy palack, amibe forró vizet kell tölteni és órákig tartja a meleget - ezt alhashoz tedd, vagy a lábad közé vagy a lábadhoz - ha nincs vagy nincs rá keret, akkor egy edényfedőt is fel lehet melegíteni, törölközőbe csavarni és úgy az alhasra tenni - ez segít hasfájáskor is - gyerekkorom megmentője). Fontos, hogy ne hülj ki még jobban - én a lábamon érzem meg leghamarabb, hogy fázik - ekkor meleg zuhany segít. Még segít az ülőfürdő - gyógynövényeset is csinálhatsz(nekem kamilla szokott segítani, de nem szabad sokszor, mert száríthat) - lehet ciki, gusztustalan, de a meleg vízben fájdalommentesen és könnyebben fogsz tudni pisilni. Sokat pihenj és vitaminok nem ártanak. Vastag zokni elengedhetetlen.
Gyógyszernek az Urizolt szokták ajánlani, de én ezekkel a trükkökkel mindig megúsztam a gyógyszerszedést.
Ha elkezd fájni a veséd, akkor viszont állj le a melegítéssel és irány az orvos - egyszer jártam így, ultrahangon még nem volt baj szerencsére és hamar elmúlt, de ijesztő volt.
Utolsó, te vagy a megmentőm:D
És végre valaki, aki úgyszint először a lábán érzi meg
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!