Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázás ellen, házi módszer?

Felfázás ellen, házi módszer?

Figyelt kérdés

Gyakran felfáztam idén nyáron, egyszer volt olyan, ami nagyon kellemetlen volt, azóta sokszor, pl ha egyszer paoucs nélkül megyek ki, érzem egyszer kétszer, h csíp, de aztán elmúlik. Most érzem, hogy megint felfáztam, rendesen, pedig nagyon odafigyelek rá.

Mit tehetek itthon?

Anyukámnak mondtam, azt mondta, veszünk majd valamit, ami jó rá, a nevére nem elmékszem. Azt is mondta, ennyi idősen ő is sokszor felfázott. Estig mit tudnék csinálni? Vagy úgy általánosságban. Szeretnék aludni este, nem forgolódni, és azt érezni, h csíp, és bem múlik el. Most megittam egy csésze teát, és jobb.

Nők/lányok, mit tudnátok ajálnani?

2021. aug. 27. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Lehet, hogy nem ide tartozik, de anyukám most sokszor sorozatosan felfázott, és mondta neki a doki, hogy valójában, ami lehet, az az hogy felborult a hüvelyében a baktérium állomány és amikor kitörli pisiléskor, akkor felhozza a húgycsőbe a rossz baktériumokat és ezért van felfázása.

Nem tudom, hogy neked ilyen van-e de esetleg érdemes lehetne utána nézni?

Amúgy alapvetően, ami jó ilyenkor: sok sok sok innivaló (tea, víz). Tudom, hogy kellemetlen pisilni, de ilyenkor át kell mosni.

2021. aug. 27. 21:00
 2/7 A kérdező kommentje:

Olvasgattam más kérdéseket, és elgondolkodtam, hogy lehet általában nálam is ez a baj, és hogy lehet nem ,,helyesen,, használom a wc papírt. Erre mindenképp odafigyelek a közeljövőben. Igazából ennél az alkalomnál én voltam a hibás, mert papucsba mentem ki ma este a vizes fűbe...

Viszont amikor máskor felfáztam, lehet ez okozta, amit te írtál, de lehet más...

2021. aug. 27. 21:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Felfázásra az egyik legjobb ellenszer a tőzegáfonya. Létezik belőle tea, aszalt gyümölcs, de tabletta, kapszula is, amit érdemes otthon tartani, ha ez sűrűn előforduló gond.

A másik, ami házi szer, és hatásos, az a nyers fokhagyma evése pl. vajas kenyérre szeletelve. Mivel a fokhagymában természetes antibiotikum van, és a vizelettel választódik ki, ezért hatásos ilyenkor. Mellesleg az összes hagyma: vörös-, lila-, új-, sőt bizonyos fokig még a snidling is ide sorolható, alkalmas ilyen terápiára, de a legjobb a fokhagyma.

A sok tea pedig amiatt fontos, hogy a húgyutakat teljesen átmossa a sok folyadék.

2021. aug. 27. 23:40
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Nem fázol fel papucs nélkül, sőt megfázni sem fogsz! A felfázás egy bakteriális húgyúti fertőzés, semmi köze a hideghez.

1-es szégyen 2-essel átmehet, de félfüllel hallgatózott, és össze-vissza hadovált. Amennyiben a hüvelyben borul fel a baktérium állomány, és emiatt keletkezik gyulladás, akkor az anyukájának bakteriális vaginózisa van. Sokkal valószínűbb a felfázást a tanga viselésétől kapni. Egyenes út lehet a fertőzésekhez. Uszoda, ilyenkor nyáron bármilyen medence veszély forrása a nyílt vízen kívül.

2021. aug. 28. 03:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Én stresszes időszakokban rengetegszer felfázok.

Ami segített mindig: rengeteg folyadék (víz, tea, leves - semmi cukor, édesség), forró lábfürdő és melegítő palack(lehet venni sok helyről: egy palack, amibe forró vizet kell tölteni és órákig tartja a meleget - ezt alhashoz tedd, vagy a lábad közé vagy a lábadhoz - ha nincs vagy nincs rá keret, akkor egy edényfedőt is fel lehet melegíteni, törölközőbe csavarni és úgy az alhasra tenni - ez segít hasfájáskor is - gyerekkorom megmentője). Fontos, hogy ne hülj ki még jobban - én a lábamon érzem meg leghamarabb, hogy fázik - ekkor meleg zuhany segít. Még segít az ülőfürdő - gyógynövényeset is csinálhatsz(nekem kamilla szokott segítani, de nem szabad sokszor, mert száríthat) - lehet ciki, gusztustalan, de a meleg vízben fájdalommentesen és könnyebben fogsz tudni pisilni. Sokat pihenj és vitaminok nem ártanak. Vastag zokni elengedhetetlen.

Gyógyszernek az Urizolt szokták ajánlani, de én ezekkel a trükkökkel mindig megúsztam a gyógyszerszedést.

Ha elkezd fájni a veséd, akkor viszont állj le a melegítéssel és irány az orvos - egyszer jártam így, ultrahangon még nem volt baj szerencsére és hamar elmúlt, de ijesztő volt.

2021. aug. 29. 21:42
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó, te vagy a megmentőm:D

És végre valaki, aki úgyszint először a lábán érzi meg

2021. aug. 30. 10:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Utcsó vagyok. Igen, én is lábról fázok fel, bárki bármit mond. Ha érzem, hogy lefagy, fázik, akkor tudom, hogy jön a felfázás. Olyankor már készítem is a forró lábfürdőt :)
2021. aug. 30. 11:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!