Mi lehet ez a duzzanat a hüvelynyílás fölött?
Ma reggel vettem észre, tegnap nyoma se volt. Égő érzéssel jár, fél babnyi sárgás felületű dudor. Pont a hüvelynyílás és a húgycső közt. Viszketés nincs, váladék se. Pisiléskor nincs égő fájdalom, szinte "jó" is, enyhül az érzés.
Volt már ilyen, elmúlt, mielőtt dokihoz jutottam volna, és persze most is szombat reggelre jött elő...
Volt ilyen másnak? Tippek?

Ez többféle dolog lehet, de a leírásod alapján néhány lehetőséget felvetnék:
Irritáció vagy apró sérülés – Ha például borotválkozás, dörzsölődés (szoros ruha, betét, WC-papír) okozta, az magyarázná a hirtelen megjelenést és a gyors gyógyulást.
Faggyúmirigy vagy Bartholin-mirigy eltömődése – Egy apró ciszta vagy mirigyduzzanat is lehet az oka, főleg ha korábban is előfordult, majd elmúlt magától.
Herpesz vagy más vírusos fertőzés – Bár a herpesz általában hólyagos, égő érzéssel és később kifakadással jár, a leírásod alapján nem kizárható. Ha visszatérő, érdemes lenne kivizsgáltatni.
Gombás vagy bakteriális fertőzés – Bár nincs viszketés vagy váladék, egy enyhe helyi fertőzés is okozhat duzzanatot és égő érzést.
Fordyce-folt vagy egyéb ártalmatlan bőrelváltozás – Néha a normál faggyúmirigyek is megnagyobbodhatnak, és sárgás kinézetűek lehetnek.
Mivel már volt ilyen korábban és magától elmúlt, nem tűnik sürgősnek, de ha rosszabbodik, fájdalmassá válik, vagy gyakran visszatér, akkor érdemes orvossal megnézetni. Addig is:
Kerüld az irritációt (szűk ruházat, illatosított betétek, durva WC-papír).
Langyos vízzel öblítsd, és ne piszkáld.
Ha romlik vagy láz, duzzanat, váladékozás jelentkezik, akkor sürgősebb kivizsgálás kellhet.
Volt esetleg bármi, ami kiválthatta (pl. szex, új fehérnemű, borotválkozás)?
Köszönöm a részletes választ! :) nem találtam kiváltó okot eddig, valahogy mindentől függetlennek tűnik. Talán a jelentős stressz az, ami közös az eddigi megjelenéseknél.
Most volt 4x.
Tegnap reggel még semmi, délben kellemetlen, szúró érzés, sárga duzzanat... majd estére eltűnt nyom nélkül. Talán kicsit pirosas volt ott, ahol reggel a duzzanat volt, de ennyi. Már nem érzem.
Új partner lett tavaly nyáron, az 1x előfordulás kb egy hónappal az első szex után jelentkezett, de később nem volt összefüggés az aktusokkal. Volt, hogy nem találkoztunk 2 hétig, ettől függetlenül előjött-elmúlt.
Bakteriális tesztet végeztem, az negatív lett. De nem volt folyás se, vagy más fura tünet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!