Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Húgyúti fertőzéssel hogyan...

Húgyúti fertőzéssel hogyan úszhatom meg az orvost?

Figyelt kérdés
3 napja vannak tüneteim, Napi 2-3 liter víz és félóránkénti WCre járás után sem akar elmúlni. Milyen egyéb módokkal tudnám antibiotikum nélkül kigyógyítani magam?
2010. aug. 25. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
kamillás melegfürdő segíthet.
2010. aug. 25. 21:26
 2/7 anonim ***** válasza:
urogin tinktúra? vagy gyógyszertárban krédezd meg hátha van rá vmi gyógynövényes cucc.
2010. aug. 25. 21:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne gyógyítsd magad otthon, házi praktikákkal. A hólyaghurut( márha neked az van) nem veszélyes, de ha nincs kikezelve rendesen elég súlyos szövődményeket okozhat( vesemedence-gyulladástól a meddőségig akár). Nekem is van sajnos minden évben 1x, ilyenkor menni kell dokihoz. Csak az antibiotikum képes elölni a baktériumokat. Ha enyhíteni akarod a tüneteket akkor jó a kamillás-sós ülőfürdő, a sok víz, csalántea, és megelőzésképpen pedig tőzegáfonya kapszula.
2010. aug. 25. 21:30
 4/7 anonim ***** válasza:
igyál medveszölőlevélből készített teát. ha csak rosszabboik az állapotod, mindenképp menj el dokihoz, mert nagy galibát okozhat.
2010. aug. 25. 21:30
 5/7 anonim ***** válasza:

teából igyál 2-3 litert. hogyha meg nem múlik mindenféleképp el kell menni dokihoz. elég háziorvoshoz is menned, viszel vizeletet(hogyha épp nem menstruálsz) és akkor ő ír fel egy kis gyógyszert :). nem kell azért nőgyógyászhoz elmenned :)

*L

2010. aug. 25. 21:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Idezem

"Hugyuti fertozes kezelese:

Antibiotikus kezelésre csak makacsabb esetekben lehet szükség. Első körben mindenképpen a természetes gyógymódok javasoltak. Ennek részei: vizelet mennyiségének növelése, a vizelet valamely módon történő fertőtlenítése és az immunrendszer erősítése. Ha a gyulladás két-három nap alatt nem reagál a természetes megoldásokra, mindenképpen forduljunk orvoshoz, mert a folyamat vesére terjedése komoly következményekhez vezethet.

Legelterjedtebben javasolt gyógynövények a nagybogyós áfonya és a medveszőlő levél tea. Míg előbbi gátolja a mikroorganizmusok megtapadását a hólyag nyálkahártyáján, az utóbbi hatása nem teljesen ismert.

(Pl. Walurinal kapszula, Urogin tinktúra)

A gyulladások kezelése többnyire háziorvosi feladat. Szükséges azonban a kórokozó ismerete, tehát húgycsőváladék és vizelet bakteriológia vizsgálat.

Ha a vesefertőzés gyanúja felmerül az antibiotikus kezelést azonnal el kell kezdik. A visszaesés elkerülése végett az antibiotikumos kezelést a gyógyulás után még 2 hétig kell folytatni, férfiak esetén - mivel nehezebb a fertőzés felszámolása - ez az utókezelés akár 6 hétig is eltarthat."

En afonya kapszulakat szedtem, ami garantaltan megelozi a hugyfertozest, a panaszaimat enyhitette, de kigyogyitani nem gyogyitott ki. A forro goz is enyhitette a panaszaimat.

2010. aug. 25. 21:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem régen mindig Tarividet írtak fel (ez elég erős), de most elég, ha beleülök egy cickafarkfüves ülőfürdőbe. Az nagyon jó. Fél évig folyamatosan fel voltam fázva, sok mindent beszedettek velem, az Urovaxom kúra is jó volt, de nem akart elmúlni teljesen. Elegem lett és kétszer beleültem ebbe a teába és elmúlott.
2010. aug. 28. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!