Miért kell azonnal az orvoshoz hoz rohanni? Mi lehet a következménye, ha valaki valamilyen fertőzéssel nem megy egyből orvoshoz?
Ne értsetek félre, ezt nem olyan hangnemben írtam, hogy 'akkó' mivan', hanem az érdekel tényleg, hogy mi történik/történhet, ha valaki nem kerül időben nőgyógyászhoz. Mert több kérdésnél is ezt láttam válaszként, hogy 'Azonnal menj az orvoshoz', és hasonlók, és érdekelne, hogy mi lehet a következménye, ha valaki tojik elmenni az orvoshoz. Nekem szerencsére még nem volt ilyen, általánosságban kérdezem. Normális válaszokat kérek. Köszönöm előre is.
24/L
A gombás eredetű hüvelyi fertőzést kezelni kell, különben a kellemetlen tünetek sokáig megnehezíthetik az életünket, sőt partnerünket is megfertőzhetjük, és ő ismételten visszafertőzhet. Ez az úgynevezett "pingpong-effektus" már sok pár életét megkeserítette.
Fontos tudnivaló, hogy a cukorbetegség hajlamosít a gombás hüvelyi fertőzésekre. A hüvelyhámban előforduló Candida sarjadzógombák ugyanis szénhidrátokból táplálkoznak. (pl. a hüvelyhám keményítőjéből, a glikogénből.) A glikogént szőlőcukorra bontják, mely cukorbetegeknél fokozottan koncentrációban van jelen a szervezetben, így a hüvelyben is, igen jó életfeltételeket biztosítva a gombák számára. Ezért célszerű a diabétesz beállítását felülvizsgálni (minél jobb a beállítás, annál kisebb a valószínűsége a hüvelygyulladásnak.)
Kislányoknál inkább a baktériumok megtelepedésének kedvez a hormonhiányos állapot, de előfordul náluk is gombás fertőzés. A kórokozókkal szemben védtelenebbek, mint a felnőttek, mivel immunvédelmük gyengébb, náluk az ösztrogén védő hatása még nem érvényesül, a külső nemi szerveik is fejletlenebbek. Ezért gyermekeinket fokozottabban kell óvni a fertőzésektől.
Kezeletlen esetben náluk is krónikussá válhat a fertőzés. Ez vizelési panaszokat, a hüvelyfal összetapadását válthatja ki, sőt a felnőttkori meddőség oka is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!