Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért kell azonnal az orvoshoz...

Miért kell azonnal az orvoshoz hoz rohanni? Mi lehet a következménye, ha valaki valamilyen fertőzéssel nem megy egyből orvoshoz?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, ezt nem olyan hangnemben írtam, hogy 'akkó' mivan', hanem az érdekel tényleg, hogy mi történik/történhet, ha valaki nem kerül időben nőgyógyászhoz. Mert több kérdésnél is ezt láttam válaszként, hogy 'Azonnal menj az orvoshoz', és hasonlók, és érdekelne, hogy mi lehet a következménye, ha valaki tojik elmenni az orvoshoz. Nekem szerencsére még nem volt ilyen, általánosságban kérdezem. Normális válaszokat kérek. Köszönöm előre is.

24/L

2011. febr. 13. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:

A gombás eredetű hüvelyi fertőzést kezelni kell, különben a kellemetlen tünetek sokáig megnehezíthetik az életünket, sőt partnerünket is megfertőzhetjük, és ő ismételten visszafertőzhet. Ez az úgynevezett "pingpong-effektus" már sok pár életét megkeserítette.

Fontos tudnivaló, hogy a cukorbetegség hajlamosít a gombás hüvelyi fertőzésekre. A hüvelyhámban előforduló Candida sarjadzógombák ugyanis szénhidrátokból táplálkoznak. (pl. a hüvelyhám keményítőjéből, a glikogénből.) A glikogént szőlőcukorra bontják, mely cukorbetegeknél fokozottan koncentrációban van jelen a szervezetben, így a hüvelyben is, igen jó életfeltételeket biztosítva a gombák számára. Ezért célszerű a diabétesz beállítását felülvizsgálni (minél jobb a beállítás, annál kisebb a valószínűsége a hüvelygyulladásnak.)

Kislányoknál inkább a baktériumok megtelepedésének kedvez a hormonhiányos állapot, de előfordul náluk is gombás fertőzés. A kórokozókkal szemben védtelenebbek, mint a felnőttek, mivel immunvédelmük gyengébb, náluk az ösztrogén védő hatása még nem érvényesül, a külső nemi szerveik is fejletlenebbek. Ezért gyermekeinket fokozottabban kell óvni a fertőzésektől.

Kezeletlen esetben náluk is krónikussá válhat a fertőzés. Ez vizelési panaszokat, a hüvelyfal összetapadását válthatja ki, sőt a felnőttkori meddőség oka is lehet.

2011. febr. 13. 16:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát a szövödmények például.Tényleg van amikor jobb megkérdezni vagy megnézetni akár a saját megnyugtatásod érdekében.Szerintem amugy olyan dolognál szokták ezt rini amikor tényleg ne egyértelmü hogy csak kicsi a baj.Pl ha valakinek meg volt már a baja és egyszercsak nem menzeszezik egy éve na azt érdemes megnézetni vagy valaki irta hogy valami jön a melléböl,mert ezek komoly betegségekre is utalhatnak.Azért minden kis hülyeségért szerintem sem kell orvoshoz rohangálni,de ha valami már kérdéses akor inkább,minthogy baj legyen.
2011. febr. 13. 16:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát, akkó például sokkal nagyobb/komolyabb gondja(i) is lehet(nek), ha ilyen fontos dolgot elhanyagol. Velem idáig bármi történt, ami nem volt rendjén, általában orvoshoz fordultam vele, kezeltettem. Nem akarok a saját magam ellensége lenni.
 4/7 anonim ***** válasza:
Akár meddőség is kialakulhat, ha egy nőgyógyászati fertőzést nem kezelnek.
 5/7 anonim ***** válasza:
A kezeletlen hüvelyfertőzések egy része súlyos szövődményekhez vezethet, sőt később terméketlenséget okozhat, ezért nagyon fontos időben nőgyógyászhoz menni, aki a megfelelő kezelést előírja.
2011. febr. 13. 16:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Arra lettem volna/vagyok főleg kíváncsi, hogy pontosan milyen betegségeket okozhat, szóval mik is azok a szövődmények.
2011. febr. 13. 17:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Például hüvelyből felszálló fertőzés a méhbe, kismedencébe, vagy húgyúti fertőzés: hólyag/vesemedence (nőknél olyan közel van a kettő egymáshoz, hogy átterjedhet). Méhből a petevezetőkre, ott pedig egy kezeletlen, elhúzódó gyulladásból lehet összenövés, hegesedés, ez pedig sterilitáshoz vezethet. Minél később kezdenek el kezelni egy fertőzést, annál több a kórokozó, nagyobb területre terjedhet ki a gyulladás. Valamint a már említett oda-vissza fertőzés a partnerek között, ezért szokták a két felet egy időben kezelni.
2011. febr. 13. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!