13 éves lányomnak beadassam az ingyenes hpv oltást?
Ingyen adnak egy 90 ezer forintba kerülő oltást. Naná, hogy adasd be, ne legyél hülye... Én még huszonévesen is képes voltam kifizetni, hogy megkapjam, ha már ingyen nem adták.
A HPV szar. Az alacsony kockázatú azért, mert a szemölcsök megkeseríthetik az ember életét, a magas kockázatúak meg azért, mert az egyik leggyakoribb női daganatos betegség a méhnyakrák.
Én láttam már 26 (!!!!!!) éves lányt méhnyakrákban meghalni. Nem volt szép. Eleinte a nőgyógyászat és az onkológia között hurcibálták a szerencsétlent, mert egyfolytában ömlött belőle a vér, aztán megoperálták annak ellenére, hogy inoperábilis volt a daganat a mérete miatt, de nem tudták máshogy elállítani a vérzést. Utána lett egy bélelzáródása, megoperálták a sebészeten. Aztán mindkét vesevezetékét leszorította a daganat, úgyhogy kapott mindkét vesemedencéjébe egy csövet, ill. mindene tiszta ödéma volt, a mellkasából 1 liter vizet szívtak le, mikor már alig kapott tőle levegőt. Végül a tüdőgyógyászaton halt meg szerencsétlen. Ja, és mindez 5 hónap leforgása alatt úgy, hogy mikor először láttam, nem mondtam volna meg róla, hogy beteg.
Azt mondom, hogy ha egyetlen ilyen esetet meg lehet előzni több ezer oltás beadásával, már megérte.
És mielőtt valaki azzal jön, hogy "felelősségteljesen kell élni" és hasonlók, annak elárulom, hogy a szexuálisan aktív lakosság 80%-a átesik HPV fertőzésen. Szóval nem kell k.vának lenni hozzá, hogy elkapja az ember. És igaz, hogy az emberek jó része simán legyőzi, de nem tudhatod, hogy a lányod nem-e azok közé tartozik, akik nem. Akikben ott marad és rákot okoz.
Én ezt megfontolnám, és azután döntenék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!