Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, sürgős. Hogyan lehetne...

Lányok, sürgős. Hogyan lehetne a lehető legkevesebbre csökkenteni a betétcserét?

Figyelt kérdés

Szóval arról lenne szó , hogy nyáron megyek táborba, és kiszámolta, pont akkor jönne meg. nekem még csak egy éve jött meg először de nagyon erős, az elején még 2-3-4 óránként is cserélnem kell. A hasam is nagyon szokott fájni, az első 3 napban naponta csak egyszer.Olyankor alig bírok mozdulni, mert nagyon görcsöl. Be szoktam venni erre egy fájdalomcsillapítót, utána fetrengek ,45 perc múlva már jó, de ezt a táborba nem csinálhatom, erre is ha tudtok kérlek írjatok javaslatot, hogy hogyan lehet elkerülni a hasfájást

Szóval a táborhoz 6 órát kéne kibírnia, erre keresek praktikát. Igazából biztos lesz Wc de nekem ciki cserélni, nyilvános helyen, mert azt hallani is lehet, illetve láthatják hogy valamit beviszek.

2020. jún. 12. 17:50
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
33%
Tampon.
2020. jún. 12. 17:53
 2/39 anonim ***** válasza:
100%
Éjszakai betétet próbáld ki, annak nagyobb a nedvszívó képessége.
2020. jún. 12. 17:54
 3/39 A kérdező kommentje:
És ha nincs éjszakai betétem?Bocsi csak ugye még elég fiatal vagyok.....emiatt A tampon se jó megoldás sajnos
2020. jún. 12. 17:58
 4/39 anonim ***** válasza:
83%

A görcsre az a megoldás, hogy nem akkor veszed be a gyógyszert, amikor már fáj, hanem előtte.

A tampont nem biztos, hogy ilyen fiatalon akarod használni, bár extra tampon plusz betét sokáig bírja, de tegyél betétet a zsebedbe előre, akkor nem látja senki, vagy szokj rá egy kis retikül hurcolászására.

2020. jún. 12. 17:59
 5/39 anonim válasza:
53%
Valóban tampon, mondjuk éjszakai ob, vagy super, hidd el ezerszer kényelmesebb, higienikusabb érzés! Kisebb is, nem kockázatos. A gyógyszerrel kapcs. ne várd meg míg nagyon fáj, amint picit érzed már vedd be. Nekem ha már kiteljesedik a fájdalom sokára hat.. Meg kell előzni.
2020. jún. 12. 17:59
 6/39 anonim ***** válasza:
95%

Éjszakai betét valóban többet bír ki. Azt elhiszem, hogy a hasfájás zavar, én is volt, hogy fetrengtem a fájdalomtól. Görcsoldó segíthet.

De az nem normális, hogy egy betétcserét egy WC-ben cikinek érzel. Nő vagy, még 35-40 évig menstruálsz, ez a női lét természetes velejárója. Ki gúnyolna ezért? Ha ez mégis megtörténik, mondd azt, hogy ez csak a gyerekeknek ciki, az igazi nőknek (és férfiaknak) nem. Cseréld időben a betétet, tampont, mert nagy baj származhat, ha nem cseréled.

2020. jún. 12. 18:03
 7/39 anonim ***** válasza:
98%

"Igazából biztos lesz Wc de nekem ciki cserélni, nyilvános helyen, mert azt hallani is lehet, illetve láthatják hogy valamit beviszek."

Senki nem fogja hallani, elfér a zsebedben is, vagy akár kis táskával is be mehetsz a wc-be, mint a többiek.

2-3-4 óránként a fiúknak is kell wc-re menni, senki nem fog figyelni rád.

Inkább a hasfájásodon aggódj.

Mondd el az "illetékesnek", hogy mi a gondod.

Szerintem ilyen helyzetekre is fel vannak készülve, főleg hogy nem te leszel az egyetlen lány.

2020. jún. 12. 18:05
 8/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nagyon , igazából szokott a táskámban retikül lenni, csak ugye magát a retikült nem hordozhatom fojton a kezembe, a zsebemből félek hogy kiesik de lehet az lesz, bár nemtudom hol lesz zsebem, mert nem olyan tábor ahol farmerbe lehet lenni és pulcsit meg 30 fokban ugye nem hordunk, pedig van egy pulcsim, nagyon meleg, de annak van belső zsebe is. Már komolyan azon imádkozom hogy jöjjön 3 nappal korábban, és akkor mér nem lesz olyan erős a táborra , vagy késsen 8 napot , akkor meg már vége lesz a tábornak. A gyógyszeres rippet mindenképp alkalmazni fogom, örök hála érte, remélem megérzem előbb egy kicsivel, de szerintem olyan 10 óra körül beveszek majd egyet mert 11-13- szokott fájni, szóval mindig késő délelött
2020. jún. 12. 18:07
 9/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted a többi lány nem menstruál? Nem kell a fejed fölött lobogtatni a betétet, de ha a neszeszeredbe beteszel 2-3 darabot, ami napközbenre elég, azzal SENKI nem fog foglalkozni. Szépen beviszed magaddal a fülkébe, cserélsz, a használtat becsomagolod és kidobod.

Fülelni sem fognak a WC ajtó előtt, hogy "tépkedi-e már a Mari a betétet a bugyijából?" Ha meg mégis ezen kezdene viccelődni bárki, azt vagy elengeded a füled mellett, vagy kedvesen felajánlasz neki egy darabot, hogy alaposan megvizsgálhassa. Akár a homlokára is felragaszthatja, ha annyira tetszik neki.

2020. jún. 12. 18:09
 10/39 anonim ***** válasza:
100%
Én is iszonyat cikinek éreztem, mert egy retardált osztályom volt, szóval átérzem. Gondolom max 13 éves lehetsz, ennyi idősen én biztos nem mertem volna tampont használni. Kérd meg anyukádat, hogy vegyetek éjszakai betétet, az valóban jó ötlet és jobb a nedvszívása is. A gyógyszert is vedd be minél hamarabb, készíts be többet is és a leíráson levő időtartamokat betartva vedd be őket. Nekem van, hogy annyira fáj, hogy két algót is be kell vennem, szóval ezt is átérzem. Végső soron a betétcserére nincs jó ötletem, próbáld meg minél halkabban lehúzni, vagy megvárni, amíg egyedül maradsz. Ezek pár év múlva már teljesen normális és természetes dolgok lesznek, annak is fogod érezni.
2020. jún. 12. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!