Fogamzásgátló tablettát mennyire lehet személyre szabottan úgy felírni, hogy a lehető legkevesebb mellékhatás legyen? Mi alapján dönt az orvos?
Vagy teljesen lutri?
Elkezdi szedni az ember valamelyiket és meglátja, hogy hogyan reagál rá a szervezete?
Voltam nőgyógyásznál, aki semmit se kérdezett, csak felírt egy tablettát.
Annyit kérdezett, hogy tapaszt akarok vagy tablettát, de én tudjam?!?!
És az a sokféle tabletta ami van? Mire alapozva írta fel az egyiket?
Annyira csalódott vagyok, mert kifizettem a magánrendelésre a pénzt és utólag jöttem rá, hogy ez egy nagy nulla volt.
De annyira kiszolgáltatott a helyzetem. Mit mondjak az orvosnak, hogy elnézést, nem kellene kérdeznie valamit?
Szóval teljes dilemmában vagyok hogy mi legyen... Olvastam a gyógyszerről amit felírt (Zoely) és persze sok horrorsztorit találtam. Ami mondjuk mindegyikre igaz, és mindig az a duma, hogy nem lehet tudni, hogyan hat, valakire így, valakire amúgy stb...
Lutri sajnos. Ha nincs panaszod, pl pattanások (ilyenkor antiandrogént adnak), fájdalom és nem vagy hízékony, nincs más betegséged, akkor bármelyiket felírhatja, mert egyéni a mellékhatás valóban. Én szedtem u.azt amit a nővérem és nekem hányingerem volt, neki pattanásai lettek... A 3.hónapra elmúlt a hányinger, tesómnak a pattanások nem. Ha 3 hónap után jelentkezik valami mellékhatás akkor ír másikat. Nem kérdezte meg hogy volt-e trombózis a családban? Vérképet kért?
Én amúgy ezért nem járok magánba, komolyan, ott mindig olyan hamar túladtak az emberen, csak fizess és menj, semmi vérvétel nem volt pedig már 2 dokinál is voltam! A tb-s rendelésen meg 20percig kérdezgetett a doki, így maradok ott, hiába a 2 hetes időpontkérés.
Köszi!
Hát ez az, hogy semmi kérdés.
Soha nem szedtem még fogamzásgátlót, tehát előtte egy csomót olvasgattam a neten, de egyébként nem tudtam volna még azt sem, hogy naponta kell szedni, hogy placebo tabletták vannak, hogy milyen mellékhatások, hogy melyik nap kezdjem szedni stb.
De az utánajárás után számítottam a sok kérdésre, vittem a vérképet, erre SEMMI...
Lehet, hogy ezért, merthogy úgyis lutri.
De még azt se kérdezte meg, hogy rendszeres-e a vérzésem.
Nem gondoltam volna, hogy pont a magánrendelésen rendezik le így az embert, ha már fizettem 5ezret az 5-6 percért. Azért 50ezres óradíj nem rossz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!