Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bevegyem a Xanaxot vagy ne?...

Bevegyem a Xanaxot vagy ne? Alvászavarra, 0.25 mg.

Figyelt kérdés

Április óta nem tudok mélyen aludni, illetve nehezen is alszom el. Már eléggé kikészültem a kevés alvástól.

Voltam már többféle vizsgálaton, az ideggyógyász felírt 0.25 mg-os Xanax-ot az alvászavarra.

Egyelőre nem találtak idegrendszeri eltérést, de még elfogok menni egy MR vizsgálatra, a biztonság kedvéért.

Nem akarok rászokni, arra gondoltam csak egy felet vennék be, hogy valamennyire regenerálódjak.

De a mellékhatások egy kicsit elriasztanak, amiket olvastam.

Sárgaság, májproblémák, stb...

Ezek a mellékhatások már egy darabtól kialakulhatnak?

Próbáltam Valeriana készítményeket, de nem igazán hatnak.

2014. júl. 2. 17:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
látom nem csak én fogtam ki idióta orvost. remélem nem fizettél a dokinak, bár nem tudom milyen súlyosak a problémáid, és hogy mi áll a háttérben, de a xanax nyugtató és nem pedig altató. én amikor bevettem nem aludtam el, de olyan kába voltam, hogy azt se tudtam hol vagyok.
2014. júl. 2. 18:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha közvetlen lefekvés előtt veszed be akkor jó mélyen elaltat.
2014. júl. 2. 18:07
 3/11 anonim ***** válasza:

ne.

függőséget okoz, és ugyanúgy hatástalanná válik.

inkább keresd meg a valódi okát, és oldd meg természetes úton.

pl nagy valószínűséggel kávézol, rosszul táplálkozol vagy 9 után fekszel le, sokat gépezel/tvzel, nem sportolsz, és máris van egy jó adag okod az "álmatlanságra", hogy a stresszt ne is említsem.

2014. júl. 2. 18:54
 4/11 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy a nyugtatók csak a tüneteket nyomják/késleltetik el, de a valódi okot nem szüntetik meg.
2014. júl. 2. 18:56
 5/11 A kérdező kommentje:

Fizettem neki. Magánorvos.

Azt mondta nem ír fel altatót, ilyen fiatalon ne szedjek.

Régebben jól aludtam, de Áprilisban elájultam, azóta van ez a probléma.

Azért is mentem kivizsgálásokra...

Gondoltam ha tudnék egy jót aludni, regenerálódna kicsit a szervezetem és utána már menne Xanax nélkül is.

2014. júl. 2. 19:02
 6/11 anonim ***** válasza:
altatót ne szedj de xanaxot igen? gratulálok... :D
2014. júl. 2. 19:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Jó a xanax, de ne szedd folyamatosan. Csak úgy érzed, hogy kell. Így nem okoz rászokást. Inkább napközben fáraszd ki magadat.
2014. júl. 2. 21:04
 8/11 anonim ***** válasza:

igen, ez tényleg borzalmas hozzáállás, a xanax durvább mint az altatók.

nem az a probéma, hogy egy orvos ilyeneket csinál, hanem hogy ő kifejezetten pszichiátriai "szakember". bár még mindig lényeges előrelépés a lobotómiához képest. de sajnos ilyen kontárkodás van egyéb szakterületeken is. ráadásul még fizettél is érte.

tégy belátásod szerint, de sürgősen meg kellene keresni a valódi okot, mielőtt rászoktatnak.

mint mondtam valósznűleg életviteli, táplálkozási problémáid vannak, főleg ha semmilyen idegrendszeri problémát nem találtak.

de csak akkor fog történni valami, ha elkezdesz tenni ellene, mert senki nem fogja helyetted megoldani. még az orvosok sem, ők csak felírják a gyógyszert a könyvekből tanult sablonok szerint. sokszor kivizsgálás nélkül tippre.

2014. júl. 4. 13:27
 9/11 sunnyside válasza:
A Xanaxot azt kerülném.. érdemes több mindenre odafigyelni a jobb alvás érdekében.. ha koffein érzékeny vagy például, akkor ebéd után igyad max az utolsó kávét, hogy tudjál este aludni, a testmozgás is segíthet, lefekvés előtti fürdő, kis relaxáció. Ha nem nagyon sikerül házi praktikákkal jobban elaludni, akkor gyógynövény alapú készítményt gyógyszert is érdemes kipróbálni, a ReDorminban például macskagyökér és komlótoboz kivonat van, de társaihoz képest jóval magasabb a hatóanyag tartalma, én is próbáltam több félét, nekem ez használt, szerintem érdemes kipróbálni.
2014. júl. 8. 11:36
 10/11 anonim ***** válasza:
xanax + pia?
2014. júl. 10. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!