Alvászavarra, idegességre Xanax 3 mg sr tablettát kaptam! Mit tegyek? Nem akarok ezen élni!
Figyelt kérdés
1 hónapja alvászavarral küszködöm, 1 óra alvás után felriadok, reszketek, tiszta víz vagyok, és nem bírok fekve maradni. Napról napra idegesebb és depressziósabb lettem, hiszen nem tudtam aludni, ezért kipróbáltam nyugtató teát, valerianat, de nem segítettek, majd a háziorvosom 0,25 mg-os frontint írt fel, amitől nem tudtam aludni. Beutaltak a pszichiátriára ahol xanax sr 3 mg tablettát írtak fel, ettől tudok aludni, úgy ahogy, és nem vagyok ideges, de nem vagyok önmagam, nem tudok beszélgetni senkivel, mintha egy növény lennék. Nem akarom ezt szedni, mi segíthetne? (szedtem magne b6-ot is, de az sem vált be)
20/L
2011. febr. 12. 12:52
1/5 anonim válasza:
Pszichológus, vagy pszichoterapeuta pszichiáter. Ezek előtt még érdemes lenne végiggondolnod, mi lehet az oka annak, hogy nem tudsz aludni, önmagában az ettől való félelem, szorongsz valami miatt, vagy általában, ilyesmi.
2/5 anonim válasza:
Így van, rá kell jönnöd, miért szorongsz, és meg kell szüntetni a kiváltó okot. Addig is a Frontin antidepresszáns, ne szedd! A Xanaxot éjszakára szedd csak! 3 mg nagyon durva éjszakára is! Nappal a 0,50 mg-ostól is szobanövénynek kellene lenned! Egyik ismerősöm néha vesz be 0,50 mg-os Xanaxot, és mindig kiszúrom, mikor, mert totál belassul tőle. Ha nincs stressz tényező, érdemes lenne neurológushoz fordulnod kivizsgálás céljából.
3/5 A kérdező kommentje:
1 hónappal az alvászavar előtt a nővérem megijesztett, de annyira, hogy majd szívbajt kaptam, majdnem elájultam, zokogtam, kiabáltam, kiment belőlem az erő, 1 óra kellett mire fel tudtam állni. Aznap este nem tudtam aludni, mindig felriadtam akárhányszor elaludtam. Végül másnap 5-kor elaludtam és 10-ig aludtam. Napról napra javult az állapotom, már 2-től el tudtam aludni, csak minden kis csattanásra is megijedtem. 5 napra rá a barátommal veszekedtem, aki annyira rámkiabált, hogy ismét jött a roham, olyan volt, mint az első. A roham után teljesen helyre jöttem, rendesen el tudtam aludni akár 9-kor is, már nem ijedtem meg mindentől. A barátom átsegített a rohamon és ezzel leküzdöttem. Együtt élünk, már másfél éve, viszont amikor 1 hónapra a történtek után hazalátogatott a családjához, amit én nem akartam, aznap este elkezdődött ismét a felriadozás, s onnantól nem tudok aludni se este, se napközben, max. 1-3 órát. Ismét megijedek mindentől, nem tudom hogy hozzam helyre magam, nagyon depressziós vagyok, már a barátom is itt van, de nem tud segíteni. Valaki tudna valami megoldást erre?
2011. febr. 12. 14:17
4/5 anonim válasza:
Mivel ijesztett meg ennyire a nővéred? :O
5/5 A kérdező kommentje:
Hajmosás után mentem ki a fürdőből, kinyitottam az ajtót és ő elé ugrott és valami sziszegő hangot adott ki. Én sem értem, hogy ijedtem meg ennyire tőle.
2011. febr. 13. 08:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!