Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan zajlik egy endokrinológ...

Hogyan zajlik egy endokrinológiai vizsgálat? Le kell ott alul vetkőzni teljesen mint egy nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, nőgyógyásznál még nem voltam soha mert nem volt indokolt, tehát hagyományos nőgyógyászati vizsgálatom nem volt soha. Viszont úgy alakult hogy endokrinológiára kell mennem. Ott is csinálnak ilyen "hagyományos", alullevetkőzős vizsgálatot vagy nem?

Kicsit félek:(

2020. máj. 20. 10:29
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Nem csinálnak. Az endokrinológus az endokrin(hormon) rendszerrel foglalkozik, nem a nemiszervekkel.
2020. máj. 20. 10:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, de a doki endokrinológus-nőgyógász. Plusz a kettő között lehet összefüggés.
2020. máj. 20. 10:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem csinálnak, a hormonszintet a véredből nézik. Ha menstruációs problémáid vannak, akkor viszont indokolt lenne a nőgyógyászati vizsgálat, hogy a szervi okokat kizárják.
2020. máj. 20. 10:51
 4/9 anonim ***** válasza:
20%

"nőgyógyásznál még nem voltam soha mert nem volt indokolt"

17-18 évesen kelett volna az első vizsgálat, csak szólok. Rég rossz, ha már "indokolt", azt nem kéne megvárni.

Amúgy endokrinológián általában nem vetkőztetéssel nyitnak. Először valószínűleg kiírnak egy laborra, és az eredmények fényében döntenek a további vizsgálatokról.

2020. máj. 20. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:
#2-es, #3-as vagyok, beelőztél; akkor biztosan fog.
2020. máj. 20. 10:54
 6/9 A kérdező kommentje:

Vannak. Igazából a probléma összetetz.

Sosem voltam sovány de már régóta diétázom/életmódot váltottam es nem fogyok. 100 gramm ch-val.

Nagyon pattanásos lett a bőröm, ami sosem volt (arcom, hatam, stb).

Körmeim borzasztóan töredeznek.

Menzeszem egyre tolódik ki, sosem volt rövid a ciklus de most már 45 napra jött meg.

Stb. Sok dolog egyszerre, mi nem tűnhet komoly dolognak, de sokat olvasgattam arról hogy hormonalis zavarra is utalhatnak es szeretnem kizarni ezt az eshetőséget.

2020. máj. 20. 10:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen problémával mész? Nekem magas tsh miatt kellett menni. Konkrétan annyi volt, kikérdezett pár dolgot és felirt gyógyszert, majd 6héttel később vissza kellett mennem de csak vérvételre, az eredményt a háziorvoshoz továbbitotta és soha többet nem láttam.
2020. máj. 20. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Megtapogatja a nyakadat, talan meretet is nez, hogy mennyire van megvastagodva. Csukott szemmel ki kell nyujtani a ket karodat, illetve kovetni kell az ujjat a szemeddel. Nekem ennyit csinaltak, plusz a vervetel.
 9/9 A kérdező kommentje:

#5 Mármint nőgyógyászati vizsgálatot csinálni?

Nem voltam meg nőgyógyásznál mert nem élek nemi életet.

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!