Se cortisol, ACTH, DHEA-S,17-OH progesteron, D-vitamin, SHBG vizsgálatot államin hol lehet csináltatni? (mellékvese) Ezeket csak állami endokrinológus írhatja ki? Vagy kiírhatja nőgyógyász is?
Állami Nőgyógyász nem írta ki a mellékvese vizsgálatot, arra hivatkozott, hogy a rendelőintézet laborjában nincs erre felszerelés. A rendelőintézet nőgyógyásza az illetékes kórház laborjába nem tud beutalót adni?
Magánorvos állami laborba nem tud beutalót adni? Az Állami egészségügynek nincs valami holnapja ahol kiírják ki hova tud beutalót adni?
Ez sajnos előfordul, nálunk pajzsmirigynél is lehúzták a dolgokat hogy nincs rá se keret, se eszköz... Kaptam egy alap vérképet amivel nem voltam kisegítve.
Magánorvos tudtommal tb-re nem ad beutalót, próbálkoztam de sikertelenül. Valamint ha ő nincs szerződésben az adott intézménnyel, laborral akkor szintén nem tudja kiírni ezeket hiába, még ha nem magán akkor se. Másik orvost kell megkeresni, de nálunk tb-re a hormonok 6hét alatt lettek készen... Így magánlaborba mentem következőleg, azt csináltak amit én kértem és 4napon belül volt eredmény, email-ben kaptam a leletet, oda vittem ahová akartam.
Budapest, Szent Imre kórházba utaltak be endokrinológushoz, ott megcsinálják ezeket a vizsgálatokat majd, csak hónapokat kell várni.
Szóval lehet olyat, hogy a rendelőintézeti doki beküldeti kórházi laborba kivizsgálásra a mintát? Köszönöm, ezt még nem tudtam. Akkor mit néztek, milyen szakorvos írta fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!