Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Gyulladás és HPV gyanú esetén...

Gyulladás és HPV gyanú esetén biztos a HPV?

Figyelt kérdés
Nincs semilyen tünetem, 5 éve élek monogám kapcsolatban, szemölcseim sincsenek, de ez szerepel a cytológiámban. Mi a teendő? Az orvos nem mondott semmit.

2020. máj. 18. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos. Gondolom kezelés után vissza kell menned, és újra vesz kenetet. A szemölcsök magas kockázatú HPV esetén nincsenek.
2020. máj. 18. 13:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem kaptam kezelést és vissza sem kell mennem. Ezért nem értem.
2020. máj. 18. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha biztos lenne, nem "gyanú"-nak mondanák, hanem kész diagnózisnak.
2020. máj. 18. 13:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem HPV teszttel mutatták ki, magas rizikoju vírust kaptam el, fel évente járnom kell cytologiara, de ennyi :)
2020. máj. 18. 13:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy jelen van a vírus a szervezetedben, ezért csak gyanú. Még gyulladással együtt sem biztos.

De még ha össze is szeded ezt a vírust, az sem feltétlenül jelent rosszat (a fél világnak HPV-je van), mivel a vírustörzsek túlnyomó része ártalmatlan.

Ha nincs a citológiai leleteden semmilyen konkrét javaslat (pl. "Ismétlés kezelés után 6-8 héttel"), és a kezelőorvos sem javasolt semmit, akkor nincs semmilyen teendőd.

Évente egyszer menj el rákszűrésre, ahogy az minden szexuális életet élő nőnek javasolt.

2020. máj. 18. 16:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanez volt az eredmenyem, p2 gyulladas hpv gyanu, ugy hogy elotte egy evvel kaptam meg a legjobbnak mondott vedooltast a gardasil 9-et hpv ellen es ekkor meg szuz voltam. Egyetlen egy kapcsolatom volt es ott is rendszeresen ovszerrel vedekeztunk, a nogyogyaszom tipizaltatta es negativ lett, tehat a hpv gyanu nem egyenlo a hpv pozitivitassal.

En is rettenetesen megijedtem egyebkent, anyukam baratnojenek a lanya is ugyanigy jart, p2 es hpv gyanu, tipizaltattak, negativ lett, ra egy evre ugyanez, tipizaltattak aztan az pozitiv lett. Igazabol ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, az immunrendszer legyozi csak fontos a folyamatos ellenorzes.

2020. máj. 19. 11:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!