Van-e itt valaki BIID-es? Ismert ez Magyarországon?
11/77 A kérdező kommentje:
Ypszilon1980 (06:29) köszönöm. Tudom, hogy nagyon kevesen vagyunk és nem érjük el a média ingerküsszöbét (se). És külföldön is csak néhány példa van. Igazán az a legnehezebb ebben, hogy vagy zártosztályra akarnak tenni (pl. anyám), vagy csak simán lehülyéznek. Ha meg sikerülne megszabadulnom a karomtól akkor meg ha bevallom miért, tuti többet nem engednek ki a zártosztályról. Pedig nem vagyok hülye csak picit furcsa mások előtt.
Az még oké lenne, ha a környezetedben a laikusok nem tudnak ezzel mit kezdeni, de az, hogy egy pszichológus még nem hallott erről, elég fura.
Nem akarlak elkeseríteni, de a nyomon követéses vizsgálatok szerint (külföldön) csak úgy oldódott meg a probléma, amikor sikerült valahogy az adott végtagot elveszítenie az illetőnek. Hívják amúgy idegen végtag szindrómának is, illetve abban még bízhatunk, hogy az esetedben ez csak egy vágy, ami megszűnhet idővel.
2019. júl. 23. 22:18
13/77 A kérdező kommentje:
Ypszilon1980 (22:18) köszönöm. Megszűnni nem fog, erősödik úgy érzem (több mint 10 éve tart, kb. 3 éve beszélt rá volt párom, hogy kezeltessem magam, mert szerinte nem vagok normális). Egyre gyakrabban tőr rám, ez az érzés, és egyre többet nem használom a jobb kezem (sokszor felkötöm a nyakamba mintha el lenne törve), mert úgy "kényelmesebb".
Ezekről a vizsgálatokról van valahol földi halandó zámára olvasható cikk? Vagy csak fizetősek vannak?
Hát sokat kellene ezt keresgetni, de érdemes innen kiindulni.
[link]
2019. júl. 24. 15:28
15/77 A kérdező kommentje:
Ypszilon1980 köszönöm. Néhány linket követve sok "érdekes" cikket sikerült elolvassak. Tudom nem lenne szabad a net alapján magamat diagnosztizálni, de teljesen egyértelmű, hogy BIID-es vagyok.... Köszi még egyszer.
A testideállal kellene kezdeni valamit. Valahogy rá kellene venned magadat, hogy a testideálod ép legyen.
2019. nov. 8. 21:33
Egy másik dolog: Nézd meg magadban, hogy van-e érzelmi disszociációd, és ha igen, akkor hol. Ha annak a valaminek van köze a torz ideálodhoz, akkor onnan át kell tenni az érzelmet valahová máshová.
2019. nov. 9. 09:52
Basmeg, de jó neked! Te csak az egyik karodat véled idegennek, de én az egész testemet! Valahányszor tükörbe nézek mindig egy idegen, de tényleg tök idegen arcot, testet látok.
2019. dec. 24. 18:46
19/77 A kérdező kommentje:
18. Az sem lehet egyszerű. Téged is hülyének néz mindenki?
Ideggyógyásznál voltál? Lehet, hogy valami ami nem lelki, hanem az idegrendszeri zavar és ha azt helyretennék, megszünne.
2020. jan. 8. 10:01
Kapcsolódó kérdések: