Hogy fogadjam el, hogy el kell engedjem a családom érdekében?
Figyelt kérdés
Apámmal hónapok óta nem tartom a kapcsolatot. Előtte se volt jó a kapcsolatunk, talán 2 havonta 1szer ha találkoztunk 5 percre. Alkoholista, igénytelen, munkanélküli. Most kórházban van, a pszichiátrián. Korábban megmondta neki többször is, hogy ha ezt az életmódot folytatja, nem lehet része én és a családom életének, és nem számíthat rám akkor sem, ha bajban van, mert nincs energiám megint utána takarítani. Azt mondta nincs szüksége rám, mert csak egy hisztis p...a vagyok. Beszéltem az ügyvéddel. Azt mondta ne is látogassam a kórházban, ne csináljak semmit, felnőtt ember, ha gondnokság alá kell venni, sem terhelhetik rám, a saját családom kárára. Mégis rajtam kívül senkije nincs, és olyan gyomor idegem van, hogy napok óta nem tudok enni, és már hányok is. A saját családomnak szüksége van rám. Én elsősorban anya és feleség vagyok. Tudom, hogy ez az egyetlen járható út, ha a gyerekeimet meg akarom védeni, de nagyon nehéz, nem tudom hogy lehetne könnyebb.2019. júl. 19. 11:51
1/4 A kérdező kommentje:
Én hívtam hozzá orvost, mert kerestek, hogy rosszul van. Ott azzal fenyegetett hogy szájon vér, hogyha nem azt csinálom amit mond. Szóval teljesen tönkretette az életemet, és én mégis miatta vagyok szomorú. Úgy gondolom mindenkinek joga van tönkretenni a saját életét, másét nincs, de nagyon nehéz elfogadnom.
2019. júl. 19. 11:55
2/4 anonim válasza:
Nagyon hasonló a helyzetünk.
Nekem az idő sokat segített, de néha még mindig felbukik a dolog.
3/4 anonim válasza:
Van egy családod, mérlegelned kell. Egy pszichiátriai beteget még akkor is óriási teher gondozni, ha egyedül élsz, nem még így...terhelve ez még egy rossz apa-gyermek kapcsolattal. Ugyanakkor ha bánt, hogy nem segítesz neki, meg tudod tenni másként is. Étellel, pénzzel, orvoskeresèssel stb. Létezik arany középùt!
Ha egyáltalán nem akarsz segíteni, akkor rendezd le magadban, miért és hogyan jutottál idáig, apukád bizony alaposan adott erre indokot. Jogod van a saját életedhez, és az erzeseidhez!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Már az is segít, hogy valaki meghallgat.15 éves korom óta folyamatos szégyenben élek miatta. A részeg nagybátyámmal folyton otthon verekedtek, ordibáltak. Mindig él mondott mindenféle hisztis kis k-nak amikor mondtam hogy rendes életet élni. A segítségedet nem fogadta el. Szereztem neki munkát is, 3 hónap után se szó se beszéd egyszer csak nem ment többet. Úgy érzem betelt a pohár.
2019. júl. 19. 14:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!