Ha annyira reménytelennek látod az életed, hogy non stop fizaikailag rosszul vagy pszichoszomatikusan ( remegés, szédülés, hasfájás, annyira, hogy néha alig tudsz elmenni valahova és minden nap csak egy túlélés), abból van valami kiút?
Tessék, itt egy gyógymód: a 23 éves lány nagymértékben azt írja le, mint amit Te:
"Hihetetlen, mit tesz az utazás a mentális egészségért. Eléggé depressziós és szörnyű gyerek voltam középiskolásként, úgy éreztem, hogy nem tartozom sehová, úgy éreztem, nincs semmi közös bennem, és a körülöttem lévő emberekben. Frusztrált és boldogtalan voltam, s ez ösztönzött arra, hogy spóroljak, és végül utazni kezdjek"
De én nem frusztrált és bolsogaan vagyok, hanem szorongok, ptsdm van és pánikrohamaim. A közértbe nehezemre esik lemenni, mert szedülök és remegek közben. Megis hogy utazzak el így tök egyedül? :D Régen szerettem utazni. Utoljára 10 éve voltam a tengerparton az akkori párommal. Már akkor is olyan állapotban voltam, hogy egész nap nem tudtam enni mert minden kijött belőlem. Mikor megérkeztünk úgy éreztem felallni sem tudok az ágyról a cuccaimat sem tudtam kipakolni. Minden nap egy pohár sörrel indult ami megnyugtatott annyira, hogy el tudjak indulni várost nézni. De akkor még erős voltam. Hegyet másztam ebben az allapotban stb. Azóta 100 szor rosszabb a helyzet, ésnfizikai problémáim is vannak. Pl. Nem emelhetek 3 kilónál többet. Ki vinné a cuccom? :D csak ilyen apróságok. Persze tudom ez is mind kifogás.....
Sajnos nem kifogás. Ha jól lennék akkor szeretném körbeutazni Görögországot, Olaszországot, megnezni a Plitvicei tavakat. De ehhez jobban kell lennem és kell egy olyan társ akiben maximálisan megbízom, hogy ha baj van tud intézkedni és nem hagy magamra. És itt nem csak a pánikra gondolok, hanem ha komolyan beteg leszek akkor is.
Te miért nem tudsz elmenni otthonról?
Ezt csinálom amit mondtál. De stagnálok. Ha közbejön valami pl. Valami kisebb betegség az azonnal leránt a mélybe és újra kell a nulláról építkeznem. De valahogy egy színtnél nem jutok tovább. Ezért írtam, hogy reménytelennek látom a helyzetem. Halálra vagyok rémülve, hogy beteg leszek, kiszolgáltatott, hogy bármit megtehetnek velem, megalázhatnak és ilyen nyomorúságos körülmények között meghalok. Sajnos ezt már átéltem, -a halál részt leszámítva- ebből fakadnak a félelmeim. És minél jobban félek annál többdzör lesz valami bajom. Ördögi kör.
" Halálra vagyok rémülve, hogy beteg leszek, kiszolgáltatott, hogy bármit megtehetnek velem,"
Nem tehetnek meg Veled bármit, csak azt, amibe beleegyezel: csak életveszély esetén hajthatnak végre beavatkozást a beleegyezésed nélkül.
Szerintem meg az látszik, hogy Te látatlanban vagdalkozol és hiába ír bárki bármit, mindenre ELUTASÍTÁS a válaszod.
Én voltam Tündérhegyen (bár az csak egy pszichoterápiás intézet) és kórházban is voltam, mentővel vittek, intenzíven is voltam. És képzeld, nem vettem be a Xanax-ot, amit adtak, mert megkérdeztem az ápolónőt, hogy mi ez, amit be akarnak adni - ugyanis jogom van tudni. Szóval de, voltam kórházban.
És most már tényleg nem pazarolom Rád az időmet, mert úgy tűnik, felesleges - neked nem lehet segíteni, bármennyire is szeretnék :-(
Szóval most ott tartunk, hogy kiírtam, hogy reménytelnnek látom a helyzetem. Lefordítva baromira nem vagyok jól annak ellenére, hogy már mindent megtettem magamért ami csak az eszembe jutott. Majd egy vadidegen úgy érzi, hogy csak azért mert nem alkalmazható számomra a tanácsa még belémrúg egyet és természetesen hibáztat is, mert ez olyan jóleső érzés neki. Szerintem már e nélkül is van elég bajom. Aki nem tud építő jellegű dolgot írni az tartsa meg magának.
Látatlanban vagdalkozom? :) akinek elmeséltem mi történt velem az vagy az 5 mondat után nem bírta tovább hallgatni vagy elbőgte magát. Nekem is az ágyam mellé tették a gyógyszereket. Hiába kérdeztem nem mondták meg mi az. A nyugtatóra mikor nem kértem azt mondták oké, ha nem veszem be nem kapok mobil szívó készüléket és nem fogok tudni felkelni az ágyból. Kitöltették mire vagyok érzékeny alá is írtam. Mégis beadták azokat a gyógyszereket amiket külön kértem, hogy ne mert rosszul leszek tőlük......és ez még a legkevesebb ami történt.
Aki már megégette magát tűzzel az félni fog tőle és elkerülni.
Ha neked pozitív tapasztalataid voltak akkor szerencsés vagy. Ritka szerencsés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!