Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha nem csinálok semmit, csak...

Ha nem csinálok semmit, csak leginkább menekülök az élet elől - akkor ez elítélendő?

Figyelt kérdés

Van ez az élet nevű hülyeség amibe belekerültem. Már 30 felett vagyok, és azt hiszem elég jól látom miről szól itt a helyzet. Jelenleg szüleimmel élek, de nem hiszem hogy egyedül valaha is elérhetek egy ilyen életminőséghez mint amiben most vagyok. Nem dolgozom, nincs párkapcsolatom, semmit nem tudok felmutatni az életben, és ha lehetőségem adódik inkább berúgok, vagy drogokat használok mert annyira reménytelennek látom ezt az egészet. Most dolgozzak azért hogy albérletben egyem a margarinos kenyeret? Talán 10 év múlva vehetek hitelre házat? Hogy lenne munka mellett erőm egy párkapcsolatra? Hogy figyelnék oda a társamra ha hulla fáradtan haza érnék a munkából? Igazából reménykedem benne hogy véget ér ez az egész! Ha még meg is lenne minden, akkor is nagyon nehéz lenne. Látom szüleim, vagy mások hogy élnek, és én nem akarok egy ilyen életet. Inkább iszok, és drogozok tovább amikor csak lehetőségem lesz rá, közben pedig ezen nem is aggódok. Eddig azt vártam majd lesz valaki, aki elhiteti velem hogy képes vagyok, vagy van értelme egy olyan életet élni ahol nem kell egyedül lennem, de mára már feladtam. Feladtam úgy az egészet, és most amíg itt el lehetek szüleimnél elhülyéskedek itt, de amúgy ha megint kidobnak innen majd olyan helyzetbe hozom magam ahonnan már nem tudok majd, és nem is akarok felállni..

A másik azon is gondolkodom honnan kezdődik az öngyilkosság? Mert szerintem amit most csinálok már az is az. De vajon hol van a határvonal? PL. Ha elindulok egy sivatagba víz nélkül, az öngyilkosság? Ha direkt nem eszek, és meghalok? Ha szándékosan olyan helyzetet idézek elő, ami valószínűleg azzal jár hogy véget ér az életem, az minek számít?

Elítélendő az hogy feladtam az egészet, és az energiám jelentős részét arra fordítom hogy elméleteket gyártok arról hogy hogy érhetne véget az életem, úgy hogy én ezért a legkevésbé legyek felelős?

2019. máj. 16. 17:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egy baj van azzal amit csinálsz, hogy nem élvezed. Vagy élvezed? Mert akkor semmi gond. Ez is egy élet, és teljesen megértelek, hogy azt választod amiben jól érzed magad. Nem kell felesleges köröket futni azért, hogy elérj dolgokat. A cél úgyis az, hogy jól érezzük magunkat. Mindenki mástól érzi jól magát. Van aki meg senkitől. Én pl nem tehettem meg azt amit te mert terrorizaltak a szüleim. Pokoli volt velük. Le kellett lepnem 18 évesen. Azért keudtem el küzdeni, hogy nyugodt életem lejessen és azt csinalhassam amit szeretek. Persze volt marharinos kenyér is az albérletben. De 35 éves koromra lett egy szuper lakásom, csodás kilátással, a munkahelymtől 10 percre. A munkámat is szeretem. A hobbim. Így nem megterhelő. Max a korán kelés de minden nem lehet tökéletes. És már nem margarinos kenyéren élek....nincsenek megélhetési gondjaim. Nekem is volt időszakom mikor ittam sokat. De már nem hiányzik. Te döntéses mit csinálsz. Van egy ismerődöm ő 40 éves. A szülei vettek neki egy lakást. Fizetik minden rezsiét, kaját. Nem dolgozik 10 éve. Csak iszik, drogozik és bulizik. De ő baromi jól érzi így magát. Ő azt mondta amíg megteheti így fog élni mert ettől boldog. Tudja, hogy nem lesz hosszí eletű a cigi és pia miatt. De azt mondta lwgalább olyan az élete amilyet akart magának, ő boldog. Csak futó kapcsolatai vannak, nem akar komolyat. Jól van így. Nekem nagyon fáj nézni, hogy épül le fizikailag. De elfogadtam a döntését. Ő sem piszkál, hogy vizet iszom bor helyett. Megértem őt. De ha te nem vagy boldog abban amiben vagy'akkor nem értelek miért ezt csinálod. Kereahetnél valami hobbit is ha már nem akarsz dolgozni. Nem kötelező halalra inni magad. De ha neked így jó és jól ézed magad akkor hajrá. Azért azon elgondolkoznék a helyedben, hogy ha túleled a szüleidet mit fogsz csinálni. Mert a barátom azért kapma munkát. És ő most sem azért él így mert ki akarja számdékosan csinálni magát. Hanem mert így boldog. Nem kötelező a legnehezebb utat választani. Nem mindenki küzdő tipus. 🙂
2019. máj. 17. 18:16
 12/12 anonim ***** válasza:
Az élet elől nem tudsz menekülni. Hiszen élsz, benne vagy bármit is csinálsz. Kellemetlenségek elől lejet menekülni....érthető dolog. Vagy küzdesz vagy menekülsz. A.harmadik lehetőség a megbetegíted magad azt nem ajánlom senkinek.
2019. máj. 17. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!