A depressziót a társadalom miért nem tudja elfogadni betegségként?
Tehát rengetegen úgy állnak a depressziós emberekhez hogy pl. azt mondják:
"Két nagy pofon kell neki, nem pedig kezelés!"
És gyakran ez a hozzáállás akár közvetlen családtagokkal kapcsolatban is.
Ugye a depressziónak nagyon sokszor öngyilkosság a vége, tehát ezért fontos a korai kezelés elkezdése.
Ha más nem mentális de veszélyes betegsége van valakinek pl. rák, akkor ellenben senki nem mond olyat hogy "A rák ellen két nagy pofon a legjobb gyógyszer!"
Ez miért van?
Ki lehet szólni azt aki depressziós, sokan nekem is mondják, hogy uralkodjak magamon, ne gondoljak rossz dolgokra, foglaljam le magam stb.
Pedig ez nem így megy. Van mikor minden rendben van, mégis elkap, hirtelen fulladok, alig kapok levegőt, magas lesz a vérnyomásom, ha közben éppen úton vagyok egyedül magas vérnyomással, akkor még be is pániklok, hogy mi lesz ha összeesek ott és nincs mellettem senki. (Mondanák erre nekem, hogy milyen hülye vagyok, pedig nem). Legutóbb is álltam a buszpályaudvaron pénteki nap volt, dohányoztam volt ott egy idősebb pasi aki meló után jött, ivott pár sört majd összeesett. És ki ment oda hozzá a nagy tömegből segíteni? Senki. Mindenki azt gondolta, hgy fúj büdös alkoholista megérdemli és a többi, mentőt hívtam, kiértek és megállapították, hogy agyvérzést kapott. Ennyit az emberi együttérzésről és a segítőkészségről. Az emberek csak akkor vannak ott, amikor bele akarnak szólni a másik életébe. De van karma, aki engem is lehülyézett, meg bolondnak nézett, szemébe mondtam járjon ő is így, hogy megtudja milyen.
Azóta ő is depressziós, mindig szekálom is, hogy csak beképzeled :D
Tipikus magyar hozzáállás!
Mert buták, tájékozatlanok és rosszindulatúak az emberek!
Tőlünk nyugatabbra más a felfogás.
7-es:
Megnyugtat. Jó arra is, hogy eltereljem a gondolataimat.
Ha abbahagyom akkor sem múlnak el a gondjaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!