Mi ez a hatalmas kiakadás az emberek nagy részénél a szociopaták de még inkább a pszichopaták miatt?
Előre is szeretném letisztázni hogy csupán a kíváncsiság miatt írtam ki ezt a kérdést, magamtól képtelen vagyok megérteni az a folyamatot ami ahhoz vezetett hogy az emberek így reagáljanak valamire.
Kezdjük az elején: Ha bárhol szóba kerül (lehet ez bárhol társaságban vagy akár csak az interneten teljesen mindegy) hogy szocio- vagy pszichopata téma akkor az emberek nagy része úgy kezeli mintha ezek az emberek 100%-a elmebeteg tomboló gyilkos volna.
Az emberek mintha képtelenek lennének hogy ez is egy betegség és ennek is vannak szintjei, súlyossági fokai, pont mint a depresszióra való hajlam és a depressziósok közül sem az összes vagdossa össze vagy akasztja föl magát az első adandó alkalommal. Valahogy az emberek nem képesek megérteni hogy az is egy mentális betegség. És sokszor láttam hogy az emberek akár azokat a gyilkosokat is jobbnak tartják akik előre eltervezték (tehát nem hirtelen indulatok miatt követték el) a gyilkosságot, és sokszor egy ilyen gyilkoson kevésbé vannak kiakadva mint egy teljesen ártatlan szocio- vagy pszichopatán.
És nem is csoda hogy akik ilyen mentális zavarban szenvednek nem keresnek segítséget vagy 'rejtőzködnek' mert tudják hogy a társadalom azonnal megbélyegezné őket. Csak azért mert 'biztos kimegy és legyilkolja a fél utcát mert olyan kedve van'. Ez olyan mintha valakit a gyilkolásra való hajlamért ítélnénk el, csak a gond ott van hogy ez a hajlam minden emberben megtalálható persze különböző mértékben és mindenkiből ki lehet hozni.
Szeretném ha elindulna egy értelmes, kulturált beszélgetés/vita és érveket hoznánk fel nem pedig egymás felmenőit. Köszönöm!
köszönöm :)
egyébként szerintem a kiakadás oka a félreinformáltság, filmek, internet leginkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!