Mit tegyek? Pihenésre van szükségem.
A háziorvos be tud utalni pszichiáterhez - akire szerintem nagy szükséged lenne, ha ennyire rosszul vagy mentálisan.
Nincs lehetőséged koleszba költözni, vagy rokonokhoz, vagy bárhova? Mert nagyon nem tesz jót neked az otthoni közeg, hosszú távú környezetváltozásra lenne szükséged, nem csak pár napra.
Szerintem jövőre mindenképpen koleszba menj, milyen tanuló vagy? Jobb lenne vissza menni a pszichiáterhez, mindegy mit mondd anyukád, ha úgy is sérteget. A cigit hagyd meg a többi önkárosító szokást is, mert csak rosszabb lesz. Háziorvosnak is elmondhatod nyugodtan, bár,ha pszichiátriára mész és gyógyszert írnak fel, ne fogadd el. Próbálj sportolni az jót tesz, és tanulj sokat, hogy majd megmutasd neki nem jött be a jóslata. Addig is mindenképp beszélj valakivel mert így össze fogsz roppanni. Akár iskola pszichológus akár más.
Amúgy hanyadikba jársz?
Ne törődj anyukáddal - attól, hogy pszichológushoz/pszichiáterhez jársz, még nem leszel "kattos". Az a baj, hogy a tipikus korlátolt magyar mentalitás része a lelki problémák tabusítása, ami sajnos sok olyan embert is elriaszt a segítségkéréstől, akinek szüksége lenne rá. Pedig épp úgy, ahogyan normális az, hogy elmész mondjuk szemorvoshoz, ha gond van a szemeddel, el kellene, hogy menj pl. egy pszichiáterhez, ha a depresszió egyértelmű tüneteit produkálod. Ebben semmi kivetnivaló nincs, hidd el nekem. És aki szerint van, azzal felesleges foglalkozni.
És szerintem jövőre, ha lesz lehetőséged rá, okvetlenül menj koliba, mert a jelenlegi környezeted nyilvánvalóan leépít téged (amire biztosan te magad is rájöttél már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!