Szükségem lenne 6 hónap pihenésre, hogy lenne megoldható?
Kicsit elegem van a munkából, fáradtságból, szórakozásmentes életből.
Hogy lehet kivitelezni hogy 6 hónapra visszavonuljon az ember és mégse pusztuljon éhen.
Munkahellyel lehet tárgyalni ilyesmiről?
Vajon hány éve dolgozol?
Ha a főnököd ad 6 hónapi fizetetlen szabadságot, akkor megoldható.
6 hónap? Nem lesz az kicsit sok? Mindenesetre megoldható ha olyan a munkahelyed hogy fizetėsnėlküli szabira tudsz menni majd folytathatod ugyanott a melót. Ha nem, akkor fel kell mondanod.
Ha van annyi zsetonod, hogy a havi megszokott megėlhetėst biztosítsd ės mellette (gondolom nem azágyban akarsz dögleni) minden kiruccanást,bulit stb akkor hajrá. Kaja,rezsi, számlák stb lakhelytől ėletszinvonaltól függően havi 100-150 ezer/hó tól indul. Erre jön a kirándulásminden egyėb. Ha olyan vagy ez lehet havi 300 ezer is... Ezt te tudod. A legszarabb esetben is 600 ezer kell arra hogy fėl ėvet lėzeng.
Úgy hívják, hogy fizetés nélküli szabadság, és jogodban áll kivenni.
A rendszer pedig, amit keresel, a sabbatical. Bevett gyakorlat: hét évente fél-egy évre visszavonulni feltöltődni.
Az anyagi feltételeiről neked kell gondoskodni, fél évre elegendő tartalék képzésével.
4
Igen a sabbatical jól hangzik és ráadásul érthető is hiszen az ember könnyen kiég a munkától, pláne ha hosszabb ideig folyamatosan dolgozol. Én már 1,5 éve folyamatosan dolgozom és bár olykor kivettem 2 hetet, nem volt elegendő a regenerálódáshoz, feltöltôdéshez hiszen folyamatosan azt számoltam hány nap van még munkába való visszatérésig. Ezért azt gondolom hogy épp elég hosszúnak kell lennie a visszavonulásbak ahhoz, ne érezd a visszatérés közelsége miatt meglévő stresszt.
Talán lenne annyi megtakarításom, hogy átvészeljem a 6 hónapot de aggódom amiatt hogy nagy stresszben leszek amikor lejár a hat hónap hiszen újra munkakeresés, beilleszkedés stb. Ezek egyáltalán nem kellemes dolgok.
Szerintem nem visszavonulni kell, hanem olyan munkahelyet keresni amit nem rühell az ember.
Szerintem a munkáltatók ne támogatnak ekkora fizetés nélküli szabit. Az enyém biztosan nem venné jó néven.
9
Értem én azt, hogy olyan munkát amit imádsz, csak az van, hogy számomra kicsit büdös a munka. Ez van. Szerintem nem azért élünk, hogy dolgozzunk. Bármennyire is felháborító és rendszerellenes amit írok. És nem vagyok roma ráadásul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!