Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szükségem lenne 6 hónap...

Szükségem lenne 6 hónap pihenésre, hogy lenne megoldható?

Figyelt kérdés

Kicsit elegem van a munkából, fáradtságból, szórakozásmentes életből.

Hogy lehet kivitelezni hogy 6 hónapra visszavonuljon az ember és mégse pusztuljon éhen.

Munkahellyel lehet tárgyalni ilyesmiről?

2018. aug. 7. 07:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%

Nem kötelező dolgozni. Ne erőltesd. Hogy miből fogsz megélni? Az senkit se érdekel.

Nem társadalmi nyomás miatt güriztél eddig se, csak azért, hogy fenn tudd magad tartani.

2018. aug. 7. 09:59
 12/24 anonim ***** válasza:
43%

Másfél év? :D

Basszus. 18 éve dolgozom, de nem érzek ilyen "kiégést", pedig én sem imádom a munkámat. Vannak jó részei, de van, amikor semmi kedvem bejönni.

De én élvezem a munkán kívül eltöltött időt, mert azért nem 0-24-ben minden egyes nap kell dolgozni :) És ahhoz, hogy jól tölthessem el a munkán kívüli időt, kell pénz.

Egyébként nyilván másfél év után nem fognak elengedni hónapokra fizetés nélküli szabadságra.

2018. aug. 7. 10:18
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
Lottózzál!
2018. aug. 7. 10:19
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Inkább munkahelyet kéne váltanod. Felmondasz, elmész munkaügyi segélyre 2 hónapra, ezalatt jó esetben találsz másik munkát.
2018. aug. 7. 10:45
 15/24 anonim ***** válasza:
47%
Én nem is dolgozom, ugyanis az örökölt házamat kiadtam és abból élek, de legszívesebben életem végéig Ausztrália Outback részén élnék.
2018. aug. 7. 11:28
 16/24 anonim ***** válasza:
50%

"munkaügyi segélyre 2 hónapra,"

Az mi? Az ami évek óta megszűnt?

2018. aug. 7. 13:17
 17/24 anonim ***** válasza:
64%
Én már többször is elmentem fél évre munkanélkülire, de először csak 12 év folyamatos meló után. Tettem félre azokra az időkre. Jót tett testileg-lelkileg. Legkönnyebben munkahely váltással oldható meg. Viszont régen lehetett kérni 1 évnyi fizetetlen szabit ha építkeztél. Ma már nincs ilyen. Még pár hetet sem igen adnak a cégek. Azt mondják akkor inkább viszlát! Több ilyen kollégámra is emléxem. Vagy mehetsz táppénzre is ha tudsz:)
2018. aug. 7. 19:25
 18/24 anonim ***** válasza:
42%

Én megértelek. Amikor az ember szinte csak dolgozik látástól szarásig és nincs másra ideje akkor tök mindegy , hogy csak egy éve dolgozol akkor is hulla fáradt lesz az ember. Ráadásul én két hetet se kaptam meg szabiban nekem nyáron tavaly csak egy hét volt. Abba az egy hétbe aztán sokat lehet tervezni tényleg...Undorító ez a társadalom ami azt akarja ,hogy sokat dolgozz a fizetés se egy kiemelkedő és mellette egy vagy két pihenő napokat adnak ami kb semmire nem elég:D Élni meg mikor ?? Mikor nyugdíjba mész amikor már járni alig tud az ember ? Hánynom kell ettől a rendszertől. De egyenlőre ez van.

Elég szar érzés,hogy az ember csak ennyire van beprogramozva hogy dolgozz és közben meg másra nincs ideje. Szokták mondani ,hogy akinek van pénze annak ideje nincs, akinek van ideje annak meg pénze nincsen.

Én keresem a megoldást arra ,hogy életem végéig ne kelljen felesleges munkát csinálnom. Tégy ellene. Nem kell cégrabszolgának lenned. Van megoldás csak az lehet nem két három évbe fog telni hanem többe.

Gyűjts össze elég pénzt . Vagy menj el munkanélkülire ha már lesz elég bedolgozott időd. Talán egy év után adnak ellátást.addig is kapnál valamennyi pénzt.

Hát sok sikert.

2018. aug. 8. 14:41
 19/24 A kérdező kommentje:

18

Tehát vannak még Emberek akik nem agymosott munkarobotok.

Igen szerintem is a megoldás az lenne ha pénz állítanád munkába magad helyett. Ehhez viszont tetemes összeg kell amiért bizony éveket kell dolgozni, lehetőleg külföldön.

Ha megvan a tőke akkor olyan eszközöket, ingatlanokat kell venni amit ki lehet adni bérbe...lehetőleg havi 3-4 ezer euró bevételt hozzon, amiből elég szépen el lehetne élsegélni. De ez is csak max 40-45 éves korodra jöhet össze, mivel évekbe telik a megtakarítás összegyűjtése.

2018. aug. 8. 15:19
 20/24 anonim ***** válasza:
48%

18-19

Nem.

Nem agymosott munkarobot az, aki jó abban, amit csinál, megbecsülik, megfizetik érte és élvezi.

25-30, azaz másfél hónap törvényes szabadságod, az azért nem kevés.

És képzeld: számos olyan ember van, aki kiteljesedik a munkájában IS, mert nem valami ócska robotmelót végez.

Sokkal inkább ez lehetne a cél. Mert így könnyű annyi pénzt összeszedni, hogy a munka többé ne legyen kényszer. Az ilyen ember azonban gyakran dolgozik. NEM a pénzért. Hanem mert élvezi.

2018. aug. 8. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!