Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek önzőség lenne?...

Szerintetek önzőség lenne? Szükségem lenne egy kis pihenésre.

Figyelt kérdés

Az elmúlt tanèv azzal telt, hogy állandóan a nagylányomèrt szaladgáltam a suliba, mert beteg volt, orvos, kontroll. Kisebbikkel műtèt, kivizsgálás, kontroll. Rajtuk kívül mèg kettő van, akik közül az egyik ovis közèpsős, ő is elèg sokat betegeskedett. Sokat voltak otthon, időközben költöztünk, festettünk, ès elfáradtam.

Szeretnèm, ha szeptembertől az ovisom ott aludna az oviban, a sulisok pedig napközisek lennènek. A 2 èvesem itthon lesz. Szeretnèk vele napközben sètálgatni, barátnőmhöz menni, mellette termèszetesen ellátnám a háztartást, továbbra is dolgoznák itthonról.

Úgy èrzem elfáradtam, szüksègem lenne arra, hogy napközben a kicsivel legyek csak. Egyedül nevelem őket, segítsègem nincsen.

De sok embertől megkaptam, hogy önző vagyok, nyugodtan elhozhatnám őket dèlben. De az az igazság, hogy a kicsi pont dèlben alszik, tehát az ő napirendje is borulna.

Ti mit gondoltok erről? Tènyleg önző lennèk, ha így oldanám meg?

Szívesen fogadok bármilyen választ, akár negatívat is, csak szeretnèk több szempontot látni.

2015. júl. 27. 18:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Én is pont ezen gondolkodom, bár nekem csak két gyerkőcöm van, 4 és 2 évesek és úton a tesó. Tavaly volt kiscsoportos a nagy, délben mentem érte, de mindig pont a kicsi alvásába kavartunk be és későn értünk haza, későn aludtak (2-4-ig) és így nagyon nem volt jó. Viszont az óvónéni nyomták, hogy jobb ha hazahozom...

Szeptembertől én is szeretném, ha ott aludna, nem fogok nagy pocakkal télen délben is felkerekedni a 1,5 km-es sétára az oviba, elég reggel. Délután majd elhozza a férjem.

Szerintem teljesen jól gondolod és egyáltalán nem önzőség amit teszel! Egyedül 3 gyereket nevelni amúgy is hatalmas feladat lehet, ennyivel igazán nem ártasz a gyerekeknek és nekik az a legfontosabb, hogy te rendben legyél, ne teljesen kimerülve, kiégve.

2015. júl. 27. 18:56
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Ebben semmi önzőség nincs (amúgy is elvileg kötelező a suli délután 4-ig). Nem lesz semmi bajuk, ha ott írják meg a leckét, mint ahogy az ovisnak sem lesz baja, ha ott is alszik. Persze ha pár hét után sem rázódnának bele, és panaszkodnának, hogy nem jó ott nekik, akkor elgondolkodnék rajta, hogy mennyire muszáj ezt.

Vagy köztes megoldásként még azt is meg lehet próbálni, hogy nem egész héten vannak bent délután, hanem mondjuk csak heti két-három napot. Akkor neked is van nyugisabb napod, meg nekik is van olyan nap, amikor hamar hazaérnek.

2015. júl. 27. 18:56
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
Első vagyok, most látom, hogy nem három gyerkőcöd van, hanem négy... tartom a véleményem és megemelem a kalapom! :)
2015. júl. 27. 18:57
 4/12 anonim ***** válasza:
59%
Ha egyedül neveled őket, szerintem tegyél a terved szerint.
2015. júl. 27. 19:00
 5/12 anonim ***** válasza:
56%

Bocs az offert, de le a kalappal, hogy negy gyrreket egyedul nevelsz. Hogy birod ezt fizikailag es anyagilag egyarant?

Nem vagy onzo egyaltalan. NyugodtN legyenek csak napkoziben!

2015. júl. 27. 19:04
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

Egyáltalán nem vagy önző!

Attól, mert valaki szülővé válik, az nem jelenti azt, hogy akkor lesz jó anya-apa, ha a nap 24 óráját a gyerekével, gyerekeivel tölt. A gyerekeknek is akkor a legjobb, ha kiegyensúlyozott szülei, ebben az esetben anyukája van.

Tedd, ahogy belátásod szerint a legjobbnak gondolod, a többivel meg ne foglalkozz! Kíváncsi lennék, ők vajon ennyi gyerekkel teljesen egyedül mit tudnának kezdeni?!

2015. júl. 27. 19:19
 7/12 anonim ***** válasza:
59%

Nem. Dehogy! Te vagy a család motorja. Szerintem jó dolog, hogy felmered vállalni az igényeidet. Amennyiben megvalósítható én csak biztatni tudlak!

Le a kalappal. Akinek nem tetszik mutassa meg hogyan csinálná 4 gyerekkel. Én egy szem gyerekemmel vagyok egyedül mindenre es így eléggé elfáradok.

2015. júl. 27. 19:20
 8/12 anonim ***** válasza:
28%

valóban önző dolog de egy 4 gyerekes egyedülálló anya igenis legyen csak önző!!!

nekem a doktornőm mondja mindig, hogy tudod a repülőn is... :) merthogy ha a repülőn van valami gubanc akkor először te veszed fel a maszkot és utána adod a gyerekre. hisz ha fordítva csinálod akkor elájulsz és neked nem fog tudni segíteni egy kisgyerek! :)

én azt mondom, hogy ha otthonról dolgozol, akkor még az is belefér ha a kicsit beadod bölcsibe, tudom, vele szeretnél lenni, de 5 fele nem tudsz szakadni, fáradt vagy, meg kell oldani, hogy mindenre legyen időd, de magadra is! :)

2015. júl. 27. 19:29
 9/12 A kérdező kommentje:

Anyagilag megoldom, össze tudjuk húzni azt a bizonyos nadrágszíjat, ha kell, de általában elvagyunk. Plusz van egy kevès fèlretève, ha nagyon megszorulnánk.

Idegileg, fizikailag bírom. Kicsit hiperaktív vagyok, plusz mindenkinek meg vab a saját feladata, ès a legnagyobb sok terhet levesz rólam, boltba jár, mosogat, felseper, tereget. Ő olyan kis vagány èletre való csajszi. Plusz sokat segít a napirend. Estènkènt pedig egyedül vagyok, ez sokat nyom a latba. Ilyenkor van időm átgondolni a másnapot, van időm magamra.

Bölcsi itt nincs, de nem is nagyon szeretnèm a manókát beadni, mert nagyon anyás. Persze, hisz másvalakije nincs.

Amúgy pedig a legerősebb mozgató rúgó, hogy tudom, hogy az apukájuk azt szerette volna, ha nekik mindenük meg van.

2015. júl. 27. 20:16
 10/12 anonim ***** válasza:
nem vagy onzo!!! nem is értem eddig miért volt ez másképp :)
2015. júl. 27. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!