Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van más is, aki "elcsábul"...

Van más is, aki "elcsábul" mikor alszik a gyereke és nem takarít, hanem pihen?

Figyelt kérdés

Olyan jó ilyenkor csak ülni, és mondjuk recepteket böngészni a neten, na meg gyakorizni:)

Persze, ha tudom, hogy este apa nem tudja a fiam kicsit lefoglalni, akkor takarítok, míg alszik, de én olyan könnyen elcsábulok...:)

Amúgy meg tervezzük a tesót, na akkor meg lehet ennyi szabad időm se lesz...:)

2012. febr. 27. 13:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Haha, ez ismerős. Takarítanom kéne, meg mosogatni is, a kicsi alszik, én meg itt vagyok. :) Szóval igen, van más is.
2012. febr. 27. 13:38
 2/17 anonim ***** válasza:

èn nem csábulok el, nekem elve ez a pihenöm. délutáni alvásnál soha nem takarítok, max rendbe teszem a konyhát, ha leraktam, aztán vagy netezem vagy tv vagy akármi de nem vagyok hüle takarítani akkor amikor végre pihenhetek.

a gyerek mellett is lehet porszívozni, vagy pár dolgot csinálni. nagytakarítást meg nem ekkor végzek. pl vasalni kivasalom mikor megszaradt rögtön ez kb 5 perc vasalás ezt a gyerek is kibírja.

amúgy másfél a gyerek.

2012. febr. 27. 13:39
 3/17 anonim ***** válasza:
Én ezt nem úgy veszem,mint elcsábulást. Ennyi jár! Egész nap a gyerekek után rohangálok, nehogymár még én érezzem magam szarul,mert pihenek 2 órát...ilyenkor ebédelek, netezek, fejek mert a kicsi nem szopik, és már el is ment az idő.
2012. febr. 27. 13:40
 4/17 A kérdező kommentje:

akkor megnyugodtam:)

Nekem is ott áll a mosatlan, de nem bánom, mert találtam egy tök jó rizspuding receptet,amit holnap el is készítek:)Amikor fent van nem tudok keresgélni a neten...

2012. febr. 27. 13:40
 5/17 anonim ***** válasza:

Én is emberből vagyok, nekem is jár a pihenés, amikor alszik a kicsi, én is "feltöltődöm". Ezt az időt magamra használom ki. Amikor délelőtt alszik, olyankor főzök, felmosok, kiteregetek, wc-t pucolok, de a délutáni alvásidő az nyugi.

Úgy gondolom, azért, mert anya vagyok, még ember is, akinek vannak szükségletei, igényei, nekem is jólesik békésen elolvasni az újságot, meginni egy kávét, nem leszek attól rossz anya, ha kicsit feltöltődve kezdem a délutánt.

2012. febr. 27. 13:42
 6/17 A kérdező kommentje:

Amúgy vicces, mert takarítani én is tök jól tudok vele(16 hónapos), nagyon szívesen "segít", jó játék neki porszívózni, teregetni,stb.De ha leülök a gép elé, akkor egyből lekezd rángatni, hogy menjek már...

Csak azért írom, mert olvastam itt, hogy sok anyuka tud egy picit gépezni a gyerekétől,addig szépen játszik.Na az én fiam nem ilyen.

2012. febr. 27. 13:44
 7/17 anonim ***** válasza:

Minden héten 3× porszívózok, ezt a lányom mellett, mikor fent van. Vagy az ágyon játszik vagy a szobájában a földön. Felmosni is mellette szoktam, ha fent van, de azt naponta 2-3 alkalommal. Port törölni is együtt szoktunk. Ül a földön, játszik én pedig csinálom a dolgomat.

Ez mondjuk néha a tacskónk miatt vicces, mert ő is "leül" játszani a lányunkkal. :)))) Igazából fekszik mellette és alszik.

Teregetni, mosni vagy főzni is akkor szoktam, mikor ébren van. Félszemem mindig rajta van, bár nem hagyom olyan "állapotban", hogy baja eshet bármikor. Vagy a járókában van, vagy a szobájában a szőnyegen játszik.

Ha alszik, akkor pedig netezek vagy ügyet intézek. Háttérben mindig megy a tv. Imádja a reklámokat.

Ha olyan elintéznivalóm van, ami telefonálással jár, akkor pedig Magyar Népmesék, Micimackó vagy Mátyás Király meséit kapcsolom be neki. Órákig el van vele.

Nem érzem magam pocsékul, mert képes vagyok kikapcsolódni és a saját kedvemre tenni. Elég sokat teszek a lakásért, páromért, kutyánkért és ugyebár nem utolsó sorban a lányunkért, aki van, hogy 24 órán munka, de van, hogy kevesebb.

Mióta megszületett szinte sehol nem voltam, max. bevásárolni.. na ez aztán a hatalmas kikapcsolódás :)))

De ilyen az élet, majd 16-20 év múlva talán eljutok egy moziba a barátnőmmel/barátaimmal :)

De, ha megunom az itt létet (Mo), akkor összepakolok és hazaköltözünk (München).

2012. febr. 27. 13:47
 8/17 krisztivan ***** válasza:
Én is ilyenkor tudok netezni ha alszik.Különben Ő akar és hát a betük ismerete még"hiányos":-))18 hós.Ha ébren van akkor tudunk csinálni mindent együtt.Kivéve a wc és fürdő takarítást szoktam ilyenkor intézni mert ott azért mégiscsak vegyszereket használok.Ez az én kikapcsolódási időm.Nem érzem hogy bármitől is elvenném az időt.
2012. febr. 27. 13:52
 9/17 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint most mindegyikünk gyereke alszik...az enyém igen! :) jó netezést..
2012. febr. 27. 14:16
 10/17 A kérdező kommentje:
:)
2012. febr. 27. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!