Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szörnyű dolgot láttam, hogy...

PimpósPéter kérdése:

Szörnyű dolgot láttam, hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés
Borzasztoan erzem magam. Sajnos embereket lattam brutalis modom meghalni/meggyilkolni videokban. Rosszul vagyok testileg lelkileg es a sirak/hanyas kerulet. Mit tegyek hogy el tudjam ezt rendezni magamban?

2019. márc. 7. 23:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Miért nézted meg?
2019. márc. 7. 23:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom csak dobbenten neztem, de igy mar eso utan koponyeg. :(
2019. márc. 7. 23:06
 3/11 anonim ***** válasza:
97%

Ne nézz többet ilyet, mert az agyad eltárol mindent.

Töltekezz fel szép dolgokkal, menj ki a természetbe sétálni, nézz növényekről, állatokról, óceánokról videót, hallgass madárdalt, klasszikus zenét, olvass lélekben emelő és tiszta tartalmakat. Idővel reméljük enyhülni fog a nyomasztó érzésed.

2019. márc. 7. 23:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Koszonom megprobalom. :)
2019. márc. 7. 23:11
 5/11 anonim ***** válasza:
97%
Ismerős. Adj magadnak időt, próbáld meg elterelni róla a gondolataid, és el fogod felejteni. Vagyis ha rá gondolsz emlékezni fogsz rá, de alapvetően nem fogsz rá gondolni, mivel elég traumatikus élmény lehetett.
2019. márc. 7. 23:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj másra gondolni... én 13 évesen láttam egy videót a facebookon, hogy egy csaj a nyelvét szurkálja és vérzik az egész... amúgy is undorodom a vértől, meg az ilyen érvágós, öncsonkítós dolgoktól... na mind1, azóta is bennem van ez a videó, bár annyira már nem ráz ki a hideg ettől. Csak undorító számomra.

Majd elfelejted. Csak ne gondolj rá! Pár nap után elfelejtettem, de mikor pár év múlva láttam egy hasonló videót - mert a hülye osztálytársaim mutattak egyet - akkor beugrott ez a videó nekem, és akkor pár napig ránézni sem tudtam a tűkre, meg ahogy belegondoltam hogy szurkálja a nyelvét... Brr, a hideg kirázott tőle!! :(

18L

2019. márc. 7. 23:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, h amit láttál, az a fantázia szüleménye volt, krimi vagy horrorfilm, vagy pedig a véres valóság, dokumentumfilm... Előbbi esetben egyszerűbb a helyzet, utóbbit nehezebb feldolgozni.
2019. márc. 7. 23:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Sajnos valos volt.Pont ezert vagyok igy kiakadva. :(
2019. márc. 7. 23:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nem tévedek hogy egyik terrorszervezet propagandavideóit nézted meg... Ja kár volt, soha nem nézném meg. Én kb 10 éve a kutyák, macskák koreai "feldolgozását" láttam videón, és akkor megfogadtam soha nem nézek se kutyáról se emberről hasonlót :-( Tudom kérdésedre nem tudtam választ adni, de le kellett írnom :-(
2019. márc. 8. 15:08
 10/11 anonim válasza:

Sajnos hasonló csapdába esek én is :( Imádom a Gyilkos elméket és egyéb krimi sorozatokat, amelyek a valóságra épülnek, valamint az ID csatornát is előszeretettel figyelem. De a benne lévő emberi kegyetlenség, az ártatlanok brutális meggyilkolása nagyon megráz, így gyakran nem is nézek ilyeneket. Bevallom volt már egy-két rémálmom is egyes epizódok után://

A feldolgozás erre, hogy kerülöd az ilyen tartalmú cikkeket és sorozatokat/filmeket. Ha érdekel is a téma és a lelkivilágod nem bírja akkor nagyon ritkán nézd!! Amúgy koncentrálj a családtagokra és barátokra, ha lehet iktass be testmozgást, most, hogy jönnek a jó idők, élvezd ki a barátokkal! Nézz vidám és cuki állatvideókat, humoros vígjátékokat vagy realityt.

A híradót is szoktam kerülni, hiszen a hírek többsége vagy autóbalesetből vagy gyilkosságból áll. Nyilván az emlékeidből a rossz képeket nem tudod kitörölni, az emberi kegyetlenség mellett nem lehet elmenni, de meg lehet tanulni élni ezekkel az információkkal. Muszáj.

2019. márc. 9. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!