Gáz megkérdezni a pszichológusomtól ilyen személyesebb kérdéseket?
Tavaly április óta járok hozzá hetente, szóval nem 1-2 napos ismeretségről van szó, szeretnék tőle megkérdezni pár dolgot, ami teljesen független a terápiától, de nem nagyon mertem eddig, max a pszichológiával mint szakmával kapcsolatban kérdezni, mert félek, hogy nem válaszolna, esetleg megsértődne.
Például megkérdezném, hogy ő gondolt-e valaha az öngyilkosságra? Vagy hogy zsidó-e? (mert 99% biztos vagyok, hogy az) satöbbi
Borderline vagyok, szóval nem hiszem, hogy meg merne sértődni a kérdéseimen, de attól függetlenül félek.
11
Nem igazán azért van ott... A terapeuta nem árulhat el magáról semmit. A legtöbbjüknek teljesen zárt a fb-ja, stb. Nyilván ez "régies" szemlélet, de még elég sokan így gondolják.
Egyébként én kérdeztem meg volt teraptól, hogy van-e gyereke. Visszakérdezett, hogy nekem ez miért fontos. Szóval nem válaszolt.
A terapeuta el tudja dönteni hogy mit árul el magáról vagy mit nem, hogyan, miképp kezeli a helyzetet.
Az viszont, ha valamit nem mer, vagy azon gondolkodik "hogyan tegyem", "nem gáz -e", előbb-utóbb azt eredményezheti, hogy nem tud igazán a valós problémára koncentrálni.
Én sem úgy értettem előző válaszban, hogy arról kellene szólnia a dolgoknak, hogy a terapeutától kérdezget, de ha valami foglalkoztatja vele kapcsolatban, akkor azt kérdezze meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!