Más is csak gyógyszereket kapott a bajára az sztk-s pszichiáternél? A pszichoterápiát hiányolom, úgy érzem pusztán a gyógyszertől nem fogok tudni kikecmeregni a szociális fóbiámból.
Ez egy nagy marhaság. Mármint a kérdésed. Ráadásul cinikus, és ortoba is. Ha bőrgyógyászhoz mész kenőcsre számíts, ha sebészhez, injekcióra, vágásra, és tamponálásra. A fülész a füled birizgálja.
Egyébként az, hogy te mit hiányolsz a kezelésből az a vak kutyát nem érdekli. A kezelést az orvos dönti el. És nem te. Egyébként az sztk-s pszichiáter "felírhat pszihologust is, ha ugy látja szükségesnek. Valszeg. nálad csak hisztit látott, semmi egyebet. Különben a Cipralex egy igen jó gyógyszer, csak nem szimpla szoc.fóbiára adják. Van ott akkor más is. Különben az sztk-s doki meg akar gyógyítani, mert semmi haszna nincs belőled. A magán doki meg sokáig kezel majd, hogy alaposan kigyógyuljál. Mert ő ebből él. Ebbe a betegségbe különben 2 év sem nagy idő.
tényleg elég nehéz a pszichoterápiához való hozzáférés. Ennek több oka is van.
Az egyik legnagyobb gond hogy nagyon kevés pszichiáter van itthon. A másik ami nagyobb gond , hogy az OEP nagyon rosszul finanszírozza a pszichoterápiát.
ma 02:06
Értesz hozzá, vagy csak okoskodsz? Betegeket félrevezetni ronda dolog.
Nem ronda dolog csak, hanem bűncselekmény!
Akkor okoskodj a kezelésekkel, ha majd a tudásod is megvan az orvosláshoz, pszichiátriához.
Én először SZTK-s pszichológushoz mentem, mert nagyon nem éreztem jól magam. Ő küldött tovább pszichiáterhez, aki szintén SZTK-s volt. Ott annyi történt, hogy írt fel gyógyszert, és javasolta, hogy továbbra is járjak pszichoterápiára. Amikor két hónap után sem voltam jobban, és a gyógyszert is hatástalannak éreztem (plusz rosszul is voltam tőle fizikailag), visszamentem a pszichiáterhez, aki írt másikat helyette. Ez sem vált be (ugyanazok a problémák, mint az elsőnél), és már nem akartam kísérletezni, ezért felkerestem egy magánrendelést, amit egy ismerősöm ajánlott. A doki felírt egy harmadik fajta gyógyszert, ami végre jó volt, nem nyomott el, tudtam normálisan dolgozni tőle, és nem 5 percet voltam nála, hanem egy órát, bár ezt meg soknak éreztem.
Pszichológushoz jártam folyamatosan, szedtem a bogyókat, aztán amikor a pszichológus elbocsájtott azzal, hogy úgy látja, már rendben vagyok, a gyógyszerről is leálltam. Azóta minden oké. Ha elmész egy magán dokihoz, akkor arra figyelj, hogy adjon szakorvosi javaslatot, hogy fél évig a háziorvos írhassa fel neked a gyógyszert. Engem azért ezzel le akart húzni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!