Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Iszonyatosan szorongok és...

Iszonyatosan szorongok és szeretetéhes is vagyok, van kiút?

Figyelt kérdés

Aki járt már orvoshoz vagy akárhogy kikezelte magát tudna nekem írni,hogyan sikerült?

Nem kaptam gyerekként annyi figylemet amire szükégem lett volan,tesóm nagyon gonsoz volt és mindig bántott,de a mai napig,mondjuk ő sem 100%-as. Barátaim mindig végül ott hagytak,átvertek stb. Önbizalomhiányos is vagyok,úgy hiszem tökéletlenként nem lehet engem elfogadni,ha igen akkor csak szánalomból. Szorngok sok dologtól és ilyenkor sírógörcseim lesznek. Van kiút?

2018. nov. 20. 12:22
 1/6 szántóvető ***** válasza:
van.járj társaságba,szerezz barátokat,olyan hobbit válassz ami csoportosan űzhető.az orvos nem fog tudni szeretetet ill társaságot adni míg az antidepresszánsok is csak elnyomják a tüneteket.
2018. nov. 20. 12:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, van kiút!

Egyrészt - mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.

Ám, ez nem mindig elég: segítség is kell. Barátok, jóakarók szava ehhez kevés, ők ennek a kikezelésére nem szakemberek.

Azt tanácsolom, hogy beszéld meg az orvosoddal, aki bizonyára elküld pszichológushoz. Nem vagyok tájékozott, ezért lehet, hogy pszichológushoz beutaló nélkül, közvetlenül is elmehetsz. Bizonyára lesz még utánam hozzászóló, aki eligazít.

2018. nov. 20. 13:00
 3/6 A kérdező kommentje:

1, társságban is szorongok. Van is olyan csapat akik befogadtak,de én egyre inkább kihúztam magam belőle,hitetlenkedtem ,hogy érdekelhetem őket. Hiába hívnak el én már nem megyek,mert borzalamsan érzem magam ott mindig,max leiszom magam a földig és akkor feloldódom,de rájöttem az önpusztításnak nincs értelme.

Eljárok én amúgy,mármint van olyan barát aki eljön velem normális programra,meg ilyenek. De ettől függetlenül ez nem változtat azon,hogy iszonyatosan szornogok adott helyzetekben,hogy egy párkapcsolatban megfojtom a másikat a kielégíthetetlen szeretet vágyammal,hogy ennek ellenére lehet,hogy képtelen vagyok másokat szeretni és így tovább..

2018. nov. 20. 13:01
 4/6 szántóvető ***** válasza:
akkor viszont tényleg orvosi segítség kell.
2018. nov. 20. 13:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy beláttad, miszerint az alkohol nem old meg semmit. Legfeljebb fiatalon emberi roncsot csinált volna belőled. Amit eddig közöltél magadról, annak alapján azt ajánlom, hogy menj pszichológushoz. Ez csöppet sem szégyen. Akkor sem szégyenkezünk ha torokfájással megyünk orvoshoz. Nem igaz?
2018. nov. 20. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Javaslok még pszichológus mellett önsegítő könyveket, meg nyugtató gyógynövényes teákat vagy kapszulákat,talán segítenek.
2018. nov. 20. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!