Miért van az, hogy a legtöbb függőséget károsnak gondoljuk, de a munkafüggőséget nem?
Én azt is annak gondolom. És tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Egyébként azért, mert az öngyilkosság egyetlen társadalmilag elfogadott formája az, ha halálra dolgozod magad. ;-)
Hát ti még nem jártatok multicégnél akkor :)
A legtöbb főnök úgy jut el addig a szintig h munkamániás, napi 12-14 órákat dolgozik, hétvégén is. A gyerekeit (ha vannak) csak képen látja, bár a család amúgyis egy mellőzendő dolog. Persze ezt a hozzáállást rákényszerítik az alkalmazottra. Sokan nem értik, h ezzel csinálnak ki egy céget/részleget, h egyedül ők munkamániások, mindenki más menekül és felmond.
Megrontják az üzleti és a családi kapcsolataikat.
Mégis egy általános tény, h rájuk úgy kell nézni mint egy hősre, aki feláldozza az életét a cégért. Senki nem mondhatja ki, h ez egy beteg ember, rúgjuk ki.... (mint tennék egy alkoholfüggővel)
Plusz már az általános iskolában is tanítják - aki nem dolgozik, hanem sportol, játszik, gondolkozik - az lusta,
aki stréber és napi 12 órákat tanul, dolgozik - az szorgalmas.
Persze értem, h társadalmilag jó dolog h valaki ingyen rabszolgamunkát végeznek, de közben tönkreteszik a családjukat, kollégáikat stb.
De jártam és dolgoztam is több mint 10 évet multinál.
Nem így van mint ahogy leírod. Az emberek többsége nem ért egyet az ilyen munkatempóval. A cég meg hülye lenne kirúgni, te sem adnád el az enyvgyárnak a legjobban húzó lovadat.
"Hát ti még nem jártatok multicégnél akkor :)"
Talán pont azért, mert anélkül is tudjuk, hogy mi megy ott. :)
"ezt a hozzáállást rákényszerítik az alkalmazottra"
Ha az alkalmazott hagyja.
"rájuk úgy kell nézni mint egy hősre, aki feláldozza az életét a cégért. Senki nem mondhatja ki, h ez egy beteg ember, rúgjuk ki...."
Hát mondd te! Vagy ki vagy te a történetben? Egy beosztott? Akkor meg ne hagyd, hogy rádkényszerítse a munkamániás az életszemléletét, a cég fejlődésével meg ne foglalkozz.
"aki stréber és napi 12 órákat tanul, dolgozik - az szorgalmas"
Másik iskolába kell vinni a gyereket, vagy legalábbis egyértelművé tenni, hogy a tanítónő téved, amikor ilyeneket mond. Az a lényeg úgyis, hogy a szülőktől mit hall, nem az, hogy az iskolában mit.
"Persze értem, h társadalmilag jó dolog h valaki ingyen rabszolgamunkát végeznek, de közben tönkreteszik a családjukat, kollégáikat stb."
Tehát végsősoron nem jó társadalmilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!