A cigi mennyire nyugtat le, ha depressziós vagyok? Segít, vagy csak rontana rajta, mert függőséget okoz? Vagy ha csak ritkán szívnék?
Beszélgettem egy hozzám hasonlóan depressziós személlyel, és ő azt mondta a cigi segített rajta. Nem tudom, hogy elszívjak pár szál cigit vagy ne? Elvégre még sose csináltam, nem tudom milyen érzés.
Vagy ha szerintetek nem túl jó ötlet, akkor mit ajánlotok? Mivel tudom lenyugtatni magam ha nagyon kivagyok? 14/L
Én súlyos depressziós voltam, és az való igaz, hogy a cigi valóban sokat segített. Rengeteget.
Csak az a nem mellékes, hogy most az első emeletre lihegve, a másodikra vánszorogva és főképp alig tudok felmenni.
Nem nyugtat le teljesen, csak átmenetileg csillapítod a fájdalmadat, tehát kompenzálsz.
Menj el pszichológushoz, ő fog tudni rajtad segíteni.
Találj magadnak hobbit, amivel le tudod magad foglalni.
Olvass olyan könyveket, amikből megtanulhatod, hogyan küzd le a depressziót, hogyan légy boldog.
Semennyire. Ne tedd. A cigi magában nem segít. Pl munkahelyi feszültségnél kimenni 10 percre, cigizni, beszélgetni, kiszabadulni, az segít, nem önmagában a cigi teszi.
14 évesen meg kb akkor mész oda és ahova amikor akarsz, menj ki, sétálj, élvezd az életet, nincs okod kb miért aggódni amíg felnőtt nem vagy.
21/f
Vannak hobbijaim, de olyankor amikor nagyon durván vagyok lent, akkor nem tudom lefoglalni magam azzal. Sétálni és biciklizni szoktam, segít valamennyit, de az kevés.
Szeretnék elmenni pszichológushoz, de nem tudom hogyan jussak el. A szüleimmel, testvéreimmel, barátaimmal erről nem tudok beszélni.
Esetleg nézz utána neten, hogy a városodban milyen pszichológus van a kórházban, vagy a környéken.
De akár az iskola orvossal is beszélhetnél erről. Ő is tud tanácsot adni neked.
Hát az iskolapszichológussal nem tudok beszélni, mert most váltok iskolát.
A környéken lévő pszichológusokhoz meg csak odamegyek? Nem kell bejelentkezés vagy valami? Másrészt pedig nem kell fizetni? Nem tudom ez hogy megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!