Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan mondjam el?

Hogyan mondjam el?

Figyelt kérdés
5 éve küzdök depresszióval, de igazán csak 3 éve kezdett súlyosbodni amikor rohamaim kezdtek lenni. Anyám folyton csak dolgozik, nagyon rossz kapcsolatunk van, soha semmi nem érdekli ami velem történik...egy ideje viszont már úgy érzem nem bírom tovább. Elmondjam neki, hogy mi történik velem? Segítene valamit?

2018. okt. 7. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen próbáld meg elmondani neki, mégiscsak a gyereke vagy, lehet, hogy segítőkészen fog reagálni. Menj el iskolapszichológushoz vagy valami magándokihoz.
2018. okt. 7. 20:30
 2/7 anonim válasza:
Segítséget kell kérnek szakembertől! Nekem is volt ilyen és csak rosszabb lett, nekem már annyira brutális volt hogy az ágyamba fentrengtem halálfélelemmel 2 hétig mert akkora kaptam időpontot orvoshoz, nem merttem elmenni wc-re sem mert attól féltem hogy meghalok útközben és én inkább az ágyamba szeretnék meghalni brutális érzés volt
2018. okt. 7. 20:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem is tudom. Egyenlőre gyűjtenem kell a bátorságot. Soha nem tett semmit. Amikor felfedezte a verés kötszereket a szemétben (többször elég mélyen megvágtam magam suli közben) csak üvöltött és kérdőre vont mint valami rossz háziállatot. Egyszer véletlenül látta ahogy kezdem gyorsabban venni a levegőt egy roham előtt csak elfintorodott és kirohant...amikor elmondtam neki hogy molesztáltak a buszon (még csak 10 éves voltam)nem is érdekelte, csak elengedte a füle mellett, ahogy azt is, hogy egyszer egy ház mögött összefogdozott egy férfi,utána pedig az egyik barátnőm házáig követett majdnem,amikor összevesztünk és elrohantam itthonról. 2 órán keresztül ültem utána a sötét szobában a padlón és csak sírtam és meg sem bírtam mozdulni, mégsem tett semmit. Semmi sem érdekli. Szerintetek ezek után a szánakozáson kívül bármit is mutatna felém?
2018. okt. 7. 20:46
 4/7 A kérdező kommentje:
*véres
2018. okt. 7. 20:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Eléggé úgy tűnik, hogy minden problémád emiatt a szülői kapcsolatod miatt alakult ki. Minél előbb le kell válnod anyukádról és ezt kezdheted azzal, hogy önállóan megkeresel egy ifjúságsegítőt vagy családsegítőt. Nem feltétlen szorulsz gyógykezelésre, de mindenképpen szükséged van valakire (vagy inkább egy közösségre), aki segít neked ebben.
2018. okt. 7. 21:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Mond el neki igen.
2018. okt. 7. 22:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Anyád egy igazi s...ggfej. De nyugi, nekem az apukám ilyen. Mindenképpen keress fel egy (iskola)pszichologust. Együttérzek veled.
2018. okt. 8. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!