A pszichiáternek hogyan mondjam el a következőt?
Ne félj elmondani ezeket neki, mert ő azért van, hogy segítsen kijutni neked innen.
Ha nehezen mondod el, szerintem az használhat, hogy amit ide leírtál, azt felolvasod neki. Vagy nem kötelező ezt, csak írd le valahogy, és vidd el, olvasd fel. Úgy látom, hogy így 'tét' nélkül könnyebben fogalmazod meg az érzéseidet, meg tudsz nyílni.
Kitartást a továbbiakban, remélem segíthettem!
Szerintem alapjáraton tudja az orvosod, hogy ez benned van a betegségedből adódóan, de szerintem sokat segít, ha ezt ki is mondod valakinek. Már az is jó, hogy ezt ide leírtad!
A családoddal amúgy milyen a kapcsolatod?
A családommal sajnos soha nem volt a legjobb a kapcsolatom, azonban miután meghalt Apa még rosszabb lett. Mi minimálisan sem vagyunk "normális"-nak nevezhető család. Anyámmal szinte minden veszekszünk múltkor pl.: mert erősebb csuktam a kocsi ajtót és emiatt veszekedett velem egy fél órát. De pl. amikor suliból hazaérve beszéltem anyával, hogy jó lenne a pszichiátert felkeresni, mert a sulipszichológus nem elég/ nem megfelelő számomra, amiatt is veszekedett, hogy ő még dilisebbekkel foglalkozik, mint a pszichológus. A tanáraim rengeteget segítettek. Ők adták meg a pszichiáter telefonszámát, igaz ő nem tudott fogadni csak másfél hónap múlva, de annyira sürgős volt, hogy ajánl egy másik orvost,akinek a számát szintén megkaptam és így jutottam el a pszichiáteremhez, aki egy nagyon aranyos, kedves és megértő doktornő.
Továbbá anyukám úgy érzem, hogy még mindig úgy kezel, mintha ovis lennék ( ő óvónő ). Jó, oké tudom, hogy még van mit tanulnom 18 évesként, de pl. hétvégén voltam egy buliban és mondta, hogy hívjam fel ó, ha oda értem meg az este folyamán többször is és írjak neki, hogy ott alszok-e vagy nem ( az elsőt és az utolót valamennyire még meg is értem ). Kezdem úgy érezni, hogy ő túl félt, ami miatt szintén nagy a feszkó itthon. Ezt már mondtam is neki, de csak egy órás ordibálás lett a vége. Van olyan, hogy azt mondja, ha nem azt csinálom, amit mond, akkor megver. Néha már egy veszekedés közben félek tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!