Tényleg Borderline személyiségzavarom lehet?
Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok.Az utóbbi időben sokszor voltak hangulatingadozásaim,sokszor voltam depressziós, pánikrohamaim voltak.Ha stresszes helyzet ért hányingerem volt,vagy hánytam.Enni sem nagyon tudok,legalábbis nagyon keveset ami évek óta fennálló probléma. Tulajdonképpen kamaszkoromban is voltak hasonló tüneteim,tehát nem igazán új keletű ez a helyzet.Ezért felkerestem egy pszichiátert,hogy a segítségét kérjem.Vele elbeszélgettem és azt mondta valamilyen bentlakásos terápián kéne részt vennem.A papírra azt írta,hogy nem meghatározott személyiségzavar a diagnózis.Itthon rákerestem a Google-ban és azt dobta ki,hogy ez a Borderline személyiség zavar más néven nevezve.Utánanéztem a betegségnek és nem minden tünet passzol rám.Öngyilkos például sosem akartam lenni,sőt sokszor rettegéssel tölt el a halál gondolata.Máskor meg épp nem bánnám ha meghalnék.A felelőtlen költekezés sem stimmel rám,épp az ellenkezője,már- már betegesen spórolok,és szinte minden forintra odafigyelek.Sajnálok megvenni magamnak olyan dolgokat amik nem feltétlenül fontosak és ha mégis akkor mindig azt nézem,hogyan tudnám legolcsóbban megvenni.Ezért a tulajdonságomért sokan meg is szólnak. :D És nem is zaklatom a hozzám közel álló embereket,nem csüngök rajtuk,hogy ne hagyjanak el.Épp ellenkezőleg,ha azt látom,hogy el akarnak hagyni vagy sért ahogy velem bánnak én szakítom meg velük a kapcsolatot, én vagyok az,aki lelépek.Csüngeni valaki nyakán,vagy zaklatni valakit sosem lennék képes.Egy szó mind száz én nem érzem,hogy stimmel rám ez a diagnózis.Aki jártas a témában annak kíváncsi lennék a véleményére.Tényleg ez lehet a bajom,vagy csak ráírt valamit a papírra a doki?2018. szept. 16. 17:19
1/5 anonim válasza:
Mivel kamaszkorodban kezdődött, vedd elő azokat az emlékeidet amik akkor tájtról vannak.
Ott lesz a gyógyulásod kulcsa.
2/5 anonim válasza:
1+ Valamit nem bír a lelked feldolgozni a normál úton. Ott téged valami nagy sokk ért-amit zár a lelked.
3/5 anonim válasza:
A "nem meghatározott személyiségzavar" azt jelenti, hogy az orvos nem tudta meghatározni, a Borderline-nak a gyanúja sem merült még fel.
4/5 anonim válasza:
Ez sima depresszió szorongással. Ki kellene kezelni gyógyszerrel.
5/5 anonim válasza:
"A papírra azt írta,hogy nem meghatározott személyiségzavar a diagnózis.Itthon rákerestem a Google-ban és azt dobta ki,hogy ez a Borderline személyiség zavar más néven nevezve."
Nem, a borderline egy konkrét személyiségzavar. A tiédet nem tudta az orvos konkretizálni, ezért azt írta, hogy "nem meghatározott". Van még egyébként sokféle személyiségzavar, nem tudom, miért pont csak ezt dobta fel neked a Google.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!