Hogyan deríthetném ki, hogy Borderline Személyiségzavarom van-e?
A tünetei, jellemzői jelen vannak nálam. Kérdeztem a pszichiáteremet, hogy lehet-e nekem, de azt mondta, erről csak idősebb korban lehet szó (én 18 éves vagyok). Az interneten ugyebár vannak tesztek, de ezek megbízhatóak? Diagnosztizálhatom magam vele? És a pszichiáteremnek megmutatva meggyőzhetem őt is róla? Nem mintha Borderline akarnék lenni, vagy bármi egyéb betegség, csak szeretném tudni, hogy pontosan mi a bajom.
A pszichiáterem egyébként ezeket diagnosztizálta: depresszió, szociális fóbia, elkerülő személyiségzavar.
Ha jársz orvoshoz, akkor semmi értelme itt a neten beszélni nézelődni utána.
Egyébként mutathatod magadon a borderline jeleit, de ekkor még nem fejlett ki teljesen a személyiséged, így nem biztos, hogy lesz belőle tényleges betegség. Ettől függetlenül érdemes beszélni róla, mert ha tudod, hogy a border felé tartasz, akkor még megelőzhetitek, mert fiatal vagy. Nem úgy mint én, nálam 22 évesen derült ki, és mivel már nekem kialakult a személyiségem, elég nehéz dolgom van.
22/N
Szia. A netes tesztek egyaltalan nem megbizhatoak. 20 kerdesbol probaljak diagnosztizalni azt amit egy pszichologus 500bol se tud 100%-ra.
Engem kozepes szintu borderlineal diagnosztizaltak ugy egy eve (25 vagyok) mikor a baratok unszolasara elmentem pszichiaterhez, aki sulyos depressziot diagnosztizalt.
elkuldott rogton pszichologushoz ahol elvegeztuk a tesztet es konzultaciokra jartam. majd megallapitotta hogy depresszio van, szuicid hajlam nelkul, es borderline. viszont sikerult kiharcolnom hogy ne kelljen gyogyszereznem. neha nagyon banom hogy nem kezdtem el szedni mert iszonyatosan megnehezitem a sajat magam es velem elok napjait az erzelmi kicsapongasaimmal, es itt nem arrol beszelek hogy foldhoz csapom magam a tesco kozepen hogy nekem kell az a pluss jatek hanem nincs koztes allapotom, vagy fentvagyok a csucsponton es minden szep es tokeletes vagy letargikusan nezem a vilagot hogy semmi ertelme az egesz eletnek es sehogy se tudnak kihozni ebbol (nem. meg mindig nincs szuicid hajlam) . nemtudom mi a kulonbseg a bipolaris betegseg es ez kozott , anno elmagyarazta a dokim de nem emlekszem mar. Tudom hogy balszerencses vagyok mert pont eleg rossz kombinaciokkal jatszom ugymond. ambiciozus karierista vagyok es durvan lehuz ha nem erek el javulast, valtozast.
tarsasagra vagyom, de pont annyira amennyire nekem eleg, folytonos problemak vannak ebbol a parkapcsolatomba is hogy ugyerzem megfojt a parom. Iszonyat nehezze teszi a hetkoznapjaim a dolog (nem mindennap van jelen) de ha elojon valami aprosag miatt (tenyleg aprosag is elohozhatja) iszonatosan letud huzni es szenvedes az egesz.
Remelem nalad nem ez lesz a dolog nyitja de ha azt mondja a dokid hogy nem. akkor fogadd el es ald az eget. :) soksikert mindenesetre a dolgokkal
Szia!
Köszönöm, hogy tájékoztattál, és ilyen kora reggel ilyen részletesen leírtad a helyzetedet!
Szerintem el kellene kezdened gyógyszert szedni, de hát nem tudlak rávenni.
Holnap találkozom a pszichológusommal - megkérdem, hogy csinálunk-e teszteket.
Nos, minden jót neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!