Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki azt mondta depressziós...

Valaki azt mondta depressziós vagyok, igaz ez?

Figyelt kérdés
Ott kezdődött az egész, hogy apám meghalt, anyámnak új barátja lett, aki ellenünk fordította őt, három tesómból egyik a barátja pártján van, egy másikkal alig beszélek, és ha beszélek is az idő nagy részében negatív beszélgetés zajlik le köztünk, a harmadik testvéremmel jó a kapcsolatom, de ő meg alig van itthon. Nagyjából ez történt velem az elmúlt három hónap alatt. Miután megkaptam hogy depressziós vagyok, megijedtem hogy tényleg igaz e, mert nem tudom :( . Sűrűn van hogy feljön bennem hogy mi történt apuval, ezért általában mikor ez így van elmegy a kedvem mindentől, nem gondolok a halálra, nem szeretnék meghalni nem így értettem, hanem onnantól nincs kedvem beszélgetni, nincs kedvem ott lenni ahol, nincs kedvem mosolyogni. Nemrég lett egy barátom, akivel egyik pillanatban úgy vagyok hogy nagyon hiányzik, de utána van pillanat mikor annak örülnék a legjobban, ha mindenki eltűnne a környékemről, és egyedül szeretnék lenni teljesen (ami egyébként lehetetlen). Utána néztem mit takar a depresszió, és a tünetek nagy részét észlelem is, de remélem csak beképzelem magamnak vagy hasonló, nem tudom, mert nem akarok az lenni. Szakemberhez nem tudok elmenni, mert ha ezt otthon mondom kinevetnek vagy hülyének néznek amiért ilyet találok ki. Nem tudom mit kezdhetnék...

2018. szept. 5. 18:17
1 2
 11/13 anonim válasza:

kerdezo, akkor en ezt meg a normalisa kategoriaba sorolnam. manapsag az emberek nem adnak eleg idot ilyeneknek, hogy "gyasz" es elvarjak, hogy gyorsan visszarazodj az eletbe. ilyen a mai tarsadalom. ne erezd magadat rosszul attol, hogy rad ez meg ennyire kihat, ez normalis. az eleted is valtozott. engedd, hogy ateld az erzeseidet, probald meg feldolgozni, megbeszelni es adj idot magadnak. :)

mint mondtam, ha felev mulva sem javul, akkor elgondolkoznek depresszion, de egyelore ne aggodj ezen feleslegesen!

2018. szept. 6. 09:32
 12/13 anonim válasza:

Június végén meghal apukád,anyukád már most másik pasival kavar,hát teljesen megértem az állapotod,én is depressziós lennék ettől.

Költözz el amint tudsz otthonról,nem tudom hány éves vagy,de ez az egyetlen kiút ebből.

2018. szept. 6. 11:18
 13/13 A kérdező kommentje:
Egy ideig a költözés esélye 0, meg az is ott van hogy eddig ő segített nekem, most én jövök, tehát nem jó ötlet a költözés. Nem mellesleg függök is tőle, mert nem tudok suli alatt dolgozni
2018. szept. 6. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!