Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós, esetleg antiszoci...

Depressziós, esetleg antiszociális vagyok? Mi lehet a bajom? Érdemes pszichológushoz menni?

Figyelt kérdés

Nem hiszem hogy depressziós lennék. Manapság minden 3. ember azt mondja magáról hogy az,pedig amúgy egy tök komoly dolog szerintem,bár minden "tünete" eléggé jellemző rám is, vagyis hogy állandóan rossz kedvem van,csak pár dolog,mint mondjuk a gépezés vagy zenehallgatás segít rajtam egy picit,de ahogy abbahagyom,megint elkap ugyan az a nyomasztó érzés. Nagyrészt ez szerintem az iskola miatt van. Nagyon sok az elvárás, konkrétan nem hagynak élni a sok tanulni való miatt.Amikor mèg nem kezdődött ez a nyáriszünet,és járnom kellett suliba,minden nap írtunk valamiből,már csak annak örültünk ha csak 2 dogár írunk egy nap,nem 2 tz-t. Nekem teljesen úgy tűnik,mintha csak leginkább a mi osztályunkkal basznának így ki,mert A osztályba

járok,de mondjuk a Bsek sokkal kevesebb dogákat írtak mint mi,pedig kb 1-2 kivétellel ugyan azok a tanáraink. Minden iskolában van az a tipikus legszigorúbb tanár,aki minden órán feleltet,kiszemel egy valakit random és azt csesztati meg ilyenek... na nálunk minden tanár ilyen,kivéve egy,de már őt is leváltja egy másik szigorú,szóval most még többet kell majd tanulnom,főleg h felvételizek is. Az osztály összes tagja mind stréber,kivéve 1-2 fiút,de az összes lány is egy p*csa,szóval egyáltalán nincs is kivel barátkoznom amióta ebbe az osztályba járok. Amikor átjöttem hozzájuk,voltak barátaim kb,mert akkor mondjuk én is sokkal másabb voltam még,meg akkor nem volt még ekkora divatja az elk*rvulásnak. Ezalatt azt értem,hogy egy 13 éves úgy néz ki mint egy 20. Szóval kezdetben még voltak barátaim,akikből mostanra 1 maradt meg,mert (gondolom miattam se) vált olyan sminkelős,magamutogatós kislánnyá,de nem igazán érzem jól magam mindig vele se. Régen is alig lehetett rávenni,hogy elmenjek találkozni bárkivel,mostmeg már egyáltalán nem. Lehet azért,mert "félek" a kínos szituációktól.Ez így mondjuk nagyon hülyén hangzik,de annyira gáz mondjuk amikor elmegyek egy boltba vásárolni és ott fizetnem kell,és ott állunk éveknek tűnő percekig amíg kikeresem a pénzem,vagy visszaad belőle,de ez nem csak idegenekkel van így. Lehetünk bármennyire jó barátok,nem szeretnék találkozni senkivel. Talán azért mert félek,hogy beáll közénk a kínos csend? Mondjuk a semmiről is tudok nagyon sokáig beszélgetni,ha can kedvem,de mostanra ez a "kedv" már kiölődött belőlem,talán az miatt,mert olyan emberekkel kellett összezáva lennem évekig, akiktől percenként agyf*zt kaptam, még a tanáraimtól is,mert hiába van vagy 50 éves,akkor is egy idióta? Meg a sok lány nyavajgása miatt? Már annyira a családommal sem vagyok jóban,mert teljesen magamba zárkóztam,és velük sem akarok menni sehova. Tudnak arról,hogy utálom ezt az iskolát,de igazából nem érdekel senkit,ezért nem is hiszem hogy eltudnék menni valami orvoshoz ha ez tényleg komoly lenne. Nektek mi a véleményetek róla? Mit kéne tennem? Igazából ez lesz az utolsó évem itt,de nem hiszem hogy ezek után ugyan olyan szivesen barátkoznék,mert idióta emberek mindenhol is vannak. 😧

2018. aug. 25. 11:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha felmerül a kérdés, érdemes megkeresni az iskolapszichológust, ő tudhat segíteni, vagy tanácsot adni.
2018. aug. 25. 12:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak tini hiszti, majd kinövöd jó esetben, köze nincs a depresszióhoz. Nagy tragédia, hogy dolgozatokat kell írnod. A tanáraid nyilván azért feleltetnek, mert másképp nem tanulnátok. Az meg elég alacsony intelligenciára utal, hogy egy 50 éves tanárt idiótának nevezel. Örülj, hogy próbál egy kis észt verni belétek, ahogy látom nem sok sikerrel.
2018. aug. 25. 12:48
 3/5 anonim ***** válasza:
33%
Igen, érdemes meglátogatni egy pszichológust. Minden ember másképp látja és dolgozza fel a problémákat, már ha fel tudja dolgozni egyáltalán. Kamasz korban különösen érzékeny az ember mindenre, ugyanakkor az iskolarendszerünk sem mondható emberbarátinak. Se a diák, se a pedagógus szempontjából. És valóban van 50 éves idióta tanár, nem is kevés :)
2018. aug. 25. 13:11
 4/5 A kérdező kommentje:
#2 A kemia tanárom pl egész órán arról beszél (miután 20 perc alatt nagynehezen kiosztotta a dogákat) hogy mekkora idióták vagyunk,mert lett kettő kettes az osztályban,utána meg elkezd olyanokat kérdezgetni az óra végéig,hogy "Tegye fel a kezét akiszerint jól sikerült a dolgazata","tegye fel a kezét aki rendesen tanult",meg ilyenek,ezután meg bejelenti,hogy következő órán is dogát írunk,mi meg csak nézünk hogy mi a fracból,ha egész órán nem tanított,csak minket szidott. A volt matek tanáromnak meg valami agyi gondjai voltak,amire gyógyszert szedett,egyszer meg nem szedte be és ott üvöltözött egész órán mindenkivel, ha meg szedte, akkor meg semmit nem tanultunk az órán,mert azt csinálhattunk amit akartunk, de egy év után kirúgták,csak mi egy év alatt semmit sem tanultunk matekból,utána meg kaptunk egy szigorú tanárt,akit nem is érdekelt hogy nem tudunk semmit, az első félévben meg minden arra épült volna. A tesi tanárom szerintem csak az első félévig láttam,ugyanis olyan engedelmes volt nekünk,hogy azt csinálhattunk mindig amit akartunk. Mondjuk nem teljesen,csak eldönthettük hogy az udavaron vagy a terembe akarunk lenni,és ott mikyen játékokat jászani. Miután rájöttünk páran arra hogy egyáltalán nem érdekli hol vagyunk,elkezdődtek a lógások. Egyszer észrevett egy másik tanárunk,amikor az óra utolsó 10 percébe vissza akartunk menni,mert ha a tesi tanár egyszer is meglát,akkor már azt hiszi hogy végig ott voltunk. De szóval észrevett egy másik,aki leszidott minket hogy hogy merészeljük hogy lógunk,meg kérjünk bocsánatot a tanárunktól meg ilyenek. Akkor mindenki megijedt,hogy igazolatlant kapunk vagy valami,erre meg lementünk a tesi tanához,és mosolyogva közölte velünk hogy semmi baj... A rajztanárom meg random kiszemel magának valakit (leginkább fiúkat) és elkezdi őket tök oktalanul piszkálni, pl p*csfejnek hívja,mindenbe beleköt, és beszólogat... Nagyon normális tanáraim vannak,tényleg.
2018. aug. 26. 09:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Ti vagytok a nem normálisak, ha évekig ott maradtok egy ilyen iskolában, ráadásul még csak panaszt sem tesztek írásban az igazgatónál.
2018. aug. 26. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!