Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Problémám akadt az alkohollal,...

Problémám akadt az alkohollal, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos amióta az eszemet tudom, iszok. Eleinte régen mikor középiskolába jártam, csak hétvégente ittam amikor buli volt, aztán ahogy teltek multak az évek, gyakorlatilag mindennapossá vált, eddig ugy tekintettem rá, hogy ez nekem jár... Elvégzem a teendőim, sokat dolgozok, van mikor még aznapos vagyok, de jol szinlelem a másnaposságot , ,,kiedzőttem,, az évek során, vannak hobbijaim, sportolok, nagyjábol odafigyelek a táplálkozásra is, de viszont most valami nagyon megváltozott, kezdek részegen meghülyülni, mindenkit sértegetek, agresszivvá válok, és elhatároztam, hogy megprobálom letenni a piát... Mondanom sem kell, ez valami rémálom, 3.napja nem ittam, de nincs azota erőm semmihez, fáradtan kelek, gyengébbnek érzem magam, elvileg pont forditva kén lenni, akkor ez mégis hogy van? A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor egy sört sem szabad inni? Tegnap alkohol mentes sört vettem , némileg jol esett, egyáltalán mit csinál az aki nem iszik?

2018. aug. 22. 17:45
 1/5 anonim ***** válasza:

azért érzed ezt gondolom mivel elvonási tüneteid vannak, aki nem iszik az nem iszik

nem azzal az 1-1 sörrel van a gond, hanem a részegséggel

ha nagyon nem bírod igyál valamit, de mindíg csak 1 adaggal pl 1 feles vagy 1 pohár bor, vagy 1 sör

lehetőleg ne minden nap

ha egyáltalan nem akarsz inni pár napig még rossz lesz, utána egyre jobb

csak kitartás és sok sikert

2018. aug. 22. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Fordulj szakemberhez,aki segíteni tud.Biztosan vannak mélyebb okok i semögött,amelyeket felkell tárni.Hogy mit csinál aki nem iszik?Éli a mindnnapjait,megküzd a mindennapi problémákkal még akkor is,ha nem jól alakulnak a dolgai és néha legszívesebben,feladná és kilépne a játékból.Nekem az nem világos miért kell,hogy valaki igyon?Van alkoholista családtagom és alig várom,hogy távol kerüljek tőle...mivel ő se értett meg soha,én sem próbálom őt megérteni.Ami a sört illeti,ha legakarnál szokni inkább ne igyál egyet sem,mert utána könnyebben fog csúszni a többi is.Ugyanúgy mint a diétával ha valaki kibírja egy ideig és utána megeszik a egy kis csokit másnap már egy egész doboz kekstz kell.
2018. aug. 22. 18:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Az alkohol hatása az agyi neutronokra-nézz utána a témának.

És annak is, hogy mit okoz az, ha több évtizedes ivás után az illető hirtelen teljesen megszünteti.

Ne játsz az életeddel.

2018. aug. 22. 18:01
 4/5 anonim ***** válasza:

A hozzászokásnak, a függőségnek az önfenntartó tüneteit érzed, ami miatt nem egyszerű (vagy lehetetlen) a leszokás. Ezek az elvonási tünetek, amit átélsz. Nem értek a dologhoz, lehet, hogy nálad még pszichoterápia is szóba kerülhet, de feltehetően egy gyógyszerbeültetés biztosabban segíthetne. Tudomásom szerint ennek költségeit a TB nem támogatja, tehát önköltséges, ambuláns módon bőr alá ültetik be magán egészségügyi intézmények (részletesebben a háziorvosod nyilván tud tájékoztatni).

Hogy mit csinál az, aki nem iszik ? Én csak saját élményemet tudom elmondani. Nem szeretem a sört, a borért sem vagyok oda, de kedvelem a pálinkaféléket, általában a rövid italokat. Valamikor húszas éveim végén az egyik szomszéd hozott egy kis házipálinkát (barack) és eliszogattunk egy harmadik szomszéd társaságában. Egy idő után azonban kértem, hogy menjenek haza, mert kezdtem rosszul érezni magam. Hajnalig nem tudtam elaludni és fulladás-szerű érzéseim voltak. Utólag csak arra tudtam gondolni, hogy feltehetően nem megfelelően végezték a párlatok elkülönítését és a "rézeleje" kerülhetett a pálinkába, attól volt olyan kellemes aromája, viszont a réztartalom olyan májkárosodást okozhatott, ami a tüneteket magyarázhatta. Azóta (és ennek már vagy 40 éve) nagyon óvatosan bánok a szeszesitalokkal. Csak társaságban iszom és amikor már érzem magamon a hatását, akkor leállok. Bennem feltehetően az első rossz élmény olyan gátlást alakított ki az alkohollal szemben, hogy ez most már egész életem végéig nem fog változni. Ott állnak a pálinkás üvegek a kamránkban, de magam, egyedül nem iszom, csak ha olyan vendég jön, aki szeret keveset inni. Egyébként sem kedvelem, ha nem vagyok ura saját testemnek és viselkedésemnek, márpedig az alkohol megváltoztatja a viselkedést.

2018. aug. 22. 18:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazából tudom az okokat, teljes mértékben szembe néztem önmagammal, ehhez nem kell pszihologus, tudom minden hibám , tudom mi van a lelkem mélyén...
2018. aug. 22. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!