Problémám akadt az alkohollal, mit tegyek?
azért érzed ezt gondolom mivel elvonási tüneteid vannak, aki nem iszik az nem iszik
nem azzal az 1-1 sörrel van a gond, hanem a részegséggel
ha nagyon nem bírod igyál valamit, de mindíg csak 1 adaggal pl 1 feles vagy 1 pohár bor, vagy 1 sör
lehetőleg ne minden nap
ha egyáltalan nem akarsz inni pár napig még rossz lesz, utána egyre jobb
csak kitartás és sok sikert
Az alkohol hatása az agyi neutronokra-nézz utána a témának.
És annak is, hogy mit okoz az, ha több évtizedes ivás után az illető hirtelen teljesen megszünteti.
Ne játsz az életeddel.
A hozzászokásnak, a függőségnek az önfenntartó tüneteit érzed, ami miatt nem egyszerű (vagy lehetetlen) a leszokás. Ezek az elvonási tünetek, amit átélsz. Nem értek a dologhoz, lehet, hogy nálad még pszichoterápia is szóba kerülhet, de feltehetően egy gyógyszerbeültetés biztosabban segíthetne. Tudomásom szerint ennek költségeit a TB nem támogatja, tehát önköltséges, ambuláns módon bőr alá ültetik be magán egészségügyi intézmények (részletesebben a háziorvosod nyilván tud tájékoztatni).
Hogy mit csinál az, aki nem iszik ? Én csak saját élményemet tudom elmondani. Nem szeretem a sört, a borért sem vagyok oda, de kedvelem a pálinkaféléket, általában a rövid italokat. Valamikor húszas éveim végén az egyik szomszéd hozott egy kis házipálinkát (barack) és eliszogattunk egy harmadik szomszéd társaságában. Egy idő után azonban kértem, hogy menjenek haza, mert kezdtem rosszul érezni magam. Hajnalig nem tudtam elaludni és fulladás-szerű érzéseim voltak. Utólag csak arra tudtam gondolni, hogy feltehetően nem megfelelően végezték a párlatok elkülönítését és a "rézeleje" kerülhetett a pálinkába, attól volt olyan kellemes aromája, viszont a réztartalom olyan májkárosodást okozhatott, ami a tüneteket magyarázhatta. Azóta (és ennek már vagy 40 éve) nagyon óvatosan bánok a szeszesitalokkal. Csak társaságban iszom és amikor már érzem magamon a hatását, akkor leállok. Bennem feltehetően az első rossz élmény olyan gátlást alakított ki az alkohollal szemben, hogy ez most már egész életem végéig nem fog változni. Ott állnak a pálinkás üvegek a kamránkban, de magam, egyedül nem iszom, csak ha olyan vendég jön, aki szeret keveset inni. Egyébként sem kedvelem, ha nem vagyok ura saját testemnek és viselkedésemnek, márpedig az alkohol megváltoztatja a viselkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!