Mit lehet csinálni, ha a pszichológusom alkalmatlan a problémám kezelésére? Hogyan tudnék "kimászni" a dologból?
Pánikbeteg vagyok, egyre súlyosbodó problémával. Már gyakorlatilag a házból alig tudok kimozdulni. Lassan fél éve elkezdtem pszichológushoz járni, de az a poén a dologban, hogy azóta nem hogy meggyógyulnom sikerült, de sokkalta rosszabbul vagyok mint március körül. Akkor még csak utazni nem tudtam a tömegközlekedésen, meg nagyobb távokra - mostanra a szó soros értelmében hányinger kap el ha csak a kert végébe ki kell mennem.
Ahogy írtam, a pszichológus nem tud/akar(?) segíteni. A fél év alatt odáig nem jutottunk el, hogy diagnosztizáljon a pánikbetegségemmel (pedig szakirodalmat, hasonló "élményeket" átélt emberek beszámolóit olvasgatva 100% hogy súlyos rosszullétes pánikbetegségem van, szerinte csak szorongás. De ami a legnagyobb poén, hogy ilyen problémára se nem terápia, se nem gyógyszer szerinte a megoldás, hanem fix munkaidős diákmunkába(!!!) akar küldeni (értitek, mikor a házból nem tudok kimozdulni olyannyira rosszul vagyok), mert hogy mozduljak ki emberek közé. Aha. Persze, a cél ez lenne, csak talán nem itt kellene kezdeni. Már odáig jutottunk, hogy míg normál esetben a pszichológusnak segítenie kéne a dolgon, addig nálam csak gerjeszti, már csak ha rágondolok hogy oda is menni kell elkap a rosszullét. És ráadásul egyre erőszakosabban nyomja ezt a menjek munkába dolgot, már ott tartunk hogy azt kellett kamuznom hogy álláshirdetésre megyek, holott ez nyilván nem igaz, és holnapután be kell számolnom róla hogy felvettek-e, mikor nem is voltam. Nem tudom mit tehetnék. Háziorvoshoz akarok elmenni hátha fel tud írni valami nyugtatót vagy terápiát, de nem tudom ezek után hogyan "rázhatnám le" csúnyán fogalmazva a pszichológust akivel semmire nem haladtam, gyakorlatilag csak rosszabb lett. Ti mit tennétek a helyemben? Ezt az egészet hogyan magyarázzam ki, és hogyan közöljem finoman hogy köszönöm elég volt? Másik szakembert ezután érdemes lehet felkeresni?
Köszönöm előre is a segítséget, fontos lenne! Holnapután kell visszamennem.
S mégis mi van ha tényleg igaza van?
Mert a te netről, ismeretlen emberek által összehordott egyedi esettörténetek alapján, betonbiztosan diganosztizáltad a problémát?
Ugyan már...
Emellett gyógyszert szeretnél.. ami már nem a legjobb kezdés.
Inkább először bízz meg az orvosodban, próbáld ki, amit mond.. bármennyire is nehéz. Ha nem segít, akkor meg többet nem kell menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!