Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline nőként ne is...

Borderline nőként ne is akarjak párkapcsolatot?

Figyelt kérdés
Még sosem volt párkapcsolatom ami komoly lett volna. Ami volt az is csak általános iskolaban. Vágyom már nagyon egy szerelmi kapcsolatra. Maganyos vagyok nagyon. De azon kívül hogy az első pár órába, napba elbuvolom a kiszemeltet és úgy tűnik milyen magabiztos vagyok, nem vagyok képes másra. Nem tudom a kapcsolatot fent tartani. Rettegek, hogy elhagy az illető, megun, akarom is de ne is jöjjön túl közel, de néha még is jöjjön közel... Ezt értem verbális és non verbális téren is. Sőt ha túl merész, annyira betudok szorongani, hogy teljesen paranoiás leszek, lefagyok, azt érzem mintha zaklatnanak. A duhrohamaim szinte előre látom, mindent tonkretesznek majd. Kívülről az első pár napban egy bájos tunemenynek latszom, aztán pedig olyanná valok mint egy nőstény pók ami becsalja a hálójába a hímet és felfalja. KB egy ilyen szornynek látom magam. Egy labilis elmebetegnek, meg akkor is ha csak az előbbi igaz. Ha valaki meglatja milyen vagyok úgy sem azon gondolkodik tényleg az vagyok e, hanem egyből leír annak. Iszonyatosan féltékeny tudok lenni ami borzalmas dühbe megy át. Félek egyszer megolok emiatt valakit. Szörnyű szembenezni vele, hogy ilyen ember vagyok. Mit tehetnek? Tényleg csak az marad nekünk borderline embereknek, hogy örökké csak terápiára járunk és nem tudjuk élni az életünket mert elviselhetetlenek vagyunk? :(
2018. júl. 24. 22:33
1 2
 11/12 szilágyiné takács er válasza:
Együtt érzek veled, szörnyű számodra ez az állandó, kezelhetetlen érzelmi hullámvasút. Még akkor sem tudod kezelni, ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy rá. Nehéz együtt élni az ilyen emberrel, a párod sokszor nem is érti, mi van. Azt tanácsolom, ha már tudatosult benned, hogy ez van, próbáld meg felismerni, hogy szélsőségesen reagálsz a dolgokra és mérsékeld azokat. Valaki meg fogja szeretni a nagyon szerethető énedet és talán elviseli a másik végletet is. Nehéz dolgod lesz, mert az egész életedet áthatja majd a lelkiismeret furdalás, amikor indokolatlanul dühkitörésed van és azután jöhet a kompenzáció, hogy enyhítsd az akaratlan rombolást. Egyszer egy műsorvezető megkérdezett a TV-ben egy neves pszichológust, hogy mit tegyünk, ha felismerjük, hogy a leendő párunk borderline. Azt válaszolta, hogy kerüljük el. Bizonyítsd be, hogy nem kell kerülni, mert olyan elbűvölő tudsz lenni, ahogy írtad.
2018. aug. 15. 22:53
 12/12 A kérdező kommentje:
Elég szörnyű és elkeserito ezt hallani, hogy az emberek de még a szakemberek se próbálnak megerteni minket, csak annyit mondanak, hogy fejvesztve menekuljenek tőlünk az emberek. Egy szakembernek pont nem ilyet kellene mondania. :(
2018. aug. 16. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!