Borderline szemelyisegzavarban szenvedők tudnátok segíteni?
Nagyon rossz állapotban vagyok és most jöttem ki a kórházból. De nem javultam sőt... Viszont muszáj elkezdenem dolgozni, lakást keresni, terápiába járnom de semmi pénzem. Állandóan öngyilkosságon jár a fejem. Sirogorcseim vannak mert nem látok kiutat. Már 6-szor voltam kórházban az elmúlt 3 évben. Segítsen valaki, aki ilyennel küzd és el tudná mondani mit kezdjek a krizissel, hogyan tudnék dolgozni újra, nem akarom hogy 23 évesen leszazalekoljanak. Nagyon szégyenlem magam hova sullyedtem meg akkor is ha ez a betegség miatt van. Nem tudom elfogadni, hogy ilyen kibirhatatlan szemelyisegem van. HELP!
23/L
A munka nemesít. Munka közben senkit sem érdekelnek a személyes ügyeid. A munkatársaiddal, ha vannak, nem kell feltétlenül haverkodnod, közeli kapcsolatba kerülnöd velük, hiszen nincs erre idő. Így aztán nem kezdesz el ragaszkodni hozzájuk, magasztalni és gyűlölni őket egyszerre. A munkahelyeden akkor mondasz fel, amikor akarsz, nem úgy, mint a családodban vagy az iskolában régebben.
BPD esetén a munka egyetlen hátulütője az lehet, hogy meg akarod mutatni, hogy te mennyire jól, mindenkinél jobban teljesítesz, aztán beledöglesz vagy fizikailag a sok túlórába, vagy lelkileg, mert hiába csinálod, nem kapsz elegendő elismerést. Szóval csak magad miatt csináld, annyit, amennyit feltétlenül muszáj/még jólesik.
Egy ideig fura lesz az új környezet, de aztán szerintem átlendülsz a holtponton és kapsz az új állásodtól egy nagy adag önbizalmat.
Nálam is borderline-t diagnosztizáltak évekkel ezelőtt, de rajtam az elfoglaltság csak segített. Volt szintén BPD-s főnököm, az elég viharos kapcsolat volt, de jó ideje, 3 éve egy másik helyen vagyok. Néha megcsömörlök, úgy érzem, de egy kis pihenés után helyre kerülnek a dolgok.
Amit meg kellett tanulnom:
- nem szabad mások helyett dolgozni és puffogni emiatt
- nem szabad mindenért felelősséget vállalnod
- nem szabad haragudnod magadra, ha hibázol, mert csak az nem hibázik, aki nem dolgozik
- ami jár, az jár (anyagiak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!