Hogyan éljek ezzel a betegséggel?
Nekem ugyan nincs borderline-om (mas psziches betegsegem ugyan van), de hasonloan reagalok helyzetekre, mint ahogy leirtad.
Nekem a sajat betegsegembol eredo tuneteket azzal sikerult tompitanom, hogy eloszor is 'kileptem abbol a korbol', ami ezzel foglalkozott. Ezt ugy ertsd, hogy tudatosan kerultem azokat a dolgokat (pl.filmek, könyvek, hírek, témák), amik ezzel foglalkoztak, mert tulajdonkeppen a betegsegtudatomat erositettem csak vele, masreszt megszakitottam azokkal az emberekkel a kapcsolatot, akikrol ugy veltem, hogy fokozzak (igy az akkori pasimtol, egy beteg baratomtol, nehany mas tavolabbi ismerostol stb). Most jobban vagyok, igaz 1 evembe telt kialakitani ezt az uj rendet, es persze nekem a gyogyszereim is segitettek, de mindenkepp erdemes az egesz eletedet atalakitani, vagy mashogy szemlelni, es picit ebbol a 'beteg kozegbol' kiszakadni.
"Azok akik ugyancsak borderline szemelyisegzavarban szenvednek, hogyan fogadják el a tényt, hogy konkrétan elviselhetetlenek vagyunk?"
Úgy, hogy magamat sem tudom elviselni. :D Odáig ritkán jutok el, hogy belegondoljak abba, hogy másoknak hogyan megy. A gyógyszer viszont személyiségzavarra nem a legjobb (csak tüneti kezelést nyújt), pszichoterápia kell hozzá...És az is sokszor évekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!