Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt kényszerbetegek?

Vannak itt kényszerbetegek?

Figyelt kérdés
súlyos kényszeres gondolataim vannak és kényszercselekvő vagyok, 1 hűnapot töltöttem emiatt kórházban, szívesen adnék tanácsot, de fogadnék is.
2010. jún. 17. 13:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én pl sokszor gondolok arra,hogy megölöm a párom vagy gyerekem.Esetleg ő teszi meg valamikor.Vagy magasban (pl emeletes ház ablakánál)nem megyek a szélére mert azt gondolom,hogy leugrok stb...De persze soha nem tenném meg,és TUDOM,hogy nem lennék képes rá.Mégis sokszor átfutnak ilyesmik az agyamon.Ez kényszerbetegség?

2010. jún. 21. 11:46
 12/21 anonim válasza:
100%
egyik legjobb bnőmnek van :( kényszeres eléggé... e ablak mellé nem tud ülni, se balra fordulni az utcán... bajosan ér haza :S nem tudom miért alakult ki nála, de rémes, és nem tud ellene tenni, pedig nagyon próbál.
2010. jún. 21. 13:23
 13/21 A kérdező kommentje:
ezek mind kényszerbetegségek. félelmek attól, hogy esetleg árthatunk szeretteinknek, akár önmagunknak is. gyógyszeres kezelés nélkül nem lehet kigyógyulni belőle, mert elhatalmasodik és örökké jelen van. de biztos? majd önvizsgálat, de biztos? majd önvizsgálat. másodpercenként. nem teszi meg soha az illető, de erős a kényszere, én attól félek kárt okozok a páromban, vagy ha lesz gyerekem, megfojtom..ezek félelmek, ezek borítják el az ember agyát
2010. jún. 21. 15:26
 14/21 anonim ***** válasza:
90%

Érdekes, hogy egyiktek sem említi, hogy járt a betegségével orvosnál, és az orvos ezt meg ezt mondta volna. Én gyógyult pánikbeteg vagyok, és találtam magamnak egy módszert, amivel elmulasztottam a kényszeres gondolatokat. A doki meg kigyógyított a pánikból. 4 éve tünetmentes vagyok.

Még annyit, hogy ez nem idegbetegség, hanem pszichiátriai, és nem kell beutalót kérni a háziorvostól. A helyi sztk-n kell időpontot kérni ( telefonon). Így gyakorlatilag teljesen anonym a rendelés. Meg aztán ezen éppugy nincs szégyellnivaló, mint bármilyen más betegségen. Aki akar, írjon, de meditációval, gyógyteával, más csodával nem foglalkozok. Csak pszichiátriai útmutatással ( hogy elmenj orvoshoz), és pár tanáccsal tudok segíteni.

2010. jún. 21. 23:54
 15/21 anonim válasza:
100%
Szia! Én konkrétan szorongásos kényszerbetegségben/kényszergondolatok, pánikbetegségben lábadozok. Most kaptam új gyógyszert 3 hónap után Stimuloton után Paroxat-ot. Talán te is tudsz nekem segíteni és én is neked. Írj nyugodtan!
2010. jún. 22. 13:19
 16/21 anonim válasza:
24 évesen mentem el orvoshoz, mert már aludni sem tudtam, teljesen zizi voltam. Egy kedves doktornő fogadott, akivel sok mindet megbeszéltem, elmeséltem neki az egész életem, mik a gondolataim, mik azok amit érzek, milyen egy roham, ő felírta a Rivotvil-t és a Stimulotont, most pedig a Rivotvil mellett Paroxat kaptam. Stimulotont lassan csökkentettük, megjelent a remegés, ma vettem be az első tablettát , de nagyon szétszór vagyok , és idegesít minden. Azt mondták a nővérek ne olvassak mellékhatásokat...lehet ez ami felzaklatott, de elvileg jó gyógyszer. Nos nekem 20 éve van ez...és most uralkodott el rajtam 3 hónappal ezelőtt.Nekem is tennem kell érte , erősnek kell lennem én is fogytam 50-ről 45-re most felszedtem pár kg-t , vannak jó napok vannak kevésbé jó napok hullámzik a javulási stádium az orvosom megítélése alapján. Tudom nem egyszerű csata,de felismertem elmentem orvosolják. Amikor jönnek a gondolatok le kell írnom egy papírra és így könnyítek az orvos dolgán is könnyebben megért! De orvoshoz kell fordúlni és nem háziorvoshoz,az enyém neurológus 4 évig frontinnal és xanaxal tömöt....én Addiktológiai gondozóba járok!
2010. jún. 22. 13:28
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem 3 gyermekem van és egy párom aki semmivel sem elégedett, lehet hogy ettől vagy a kialvatlanságtól, nagyon megváltoztam, hol napokig boldogtalan vagyok, hol meg kiccsattanok a boldogságtól, robotul telnek a napok, eddig kéttszer volt olyan, hogy valamit nem beszéltünk meg, és addig gondolkodtam hogy kimentem megbeszélni vele a dolgot, de ehelyett elborult minden, és neki mentem, utána tehetetlenségemben sírtam, de így még soha, kikellett hívni az orvost, mert a sok oxigéntől begörcsöltem, ( kapkodtam a levegőt, azóta megint volt egy ilyen, de csak annyi volt hogy rosszat álmodtam felkelttem, és sírtam addig hogy láttam begörcsöl a kezem, utána tudatosan lassabban vettem a levegőt és lenyugodtam, nagyon rossz ez az állapot, de nekem nincsenek ilyen kényszeres gondolataim, amikor megtámadtam a párom at akkor is csak beszélni akartam vele, de nem ugy nézett mint aki beszélni akart volna velem és talán ezért történt, remélem minnél hamarabb eljutok az orvoshoz, nagyon elkeserít ez az egész mert, még csak 23 vagyok:((((
2010. jún. 22. 20:59
 18/21 anonim válasza:

Szia!

Nem tudom hogy még olvasod e de szertnék egy kis segíts én is kényszerbeteg vagyok már egy ideje kb 10 éve félek a leszbikusságtól attól hgy nem megyek hogy nem lesz gyerekem a haláltól az apácaságtól. szeretnék meggyógyulni de annyira nehéz és nincs jó orvosom pénzem meg nincs jó orvosra és ha lehet gyógyszer nélkül sikerülhet?

2011. szept. 7. 20:00
 19/21 anonim válasza:
és még csak annyit hogy mindehhez kényszercselekvés társul
2011. szept. 7. 20:03
 20/21 anonim válasza:

Megértem a helyzeteteket, nekem is ugyan ilyen problémáim vannak. Nekem először hipochonderséggel kezdődött, amit láttam vagy olvastam betegséget nekem olyan mind volt. De sajnos ez tovább fejlődött és már attól félek, mi van ha pedofil vagy gyilkos vagyok, és ártani fogok valakinek.

Szerencsére találtam egy jó pszichológust és a tüneteim kezdenek elmúlni, mivel gyógyszert szedek. Sajnos a tünetek még néha előjönnek. De mindig azt mondom magamnak hogy ez csak kényszer és elfog múlni.

2012. jún. 20. 12:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!