Hogyan kezelnétek egy nárcisztikus családtagot? Ha nem zárod ki az életedből, megbetegít, ha kizárod az életedből, áldozatnak állítja be magát, s lelkiismeretfurdalást kelt.

Először dolgozz még azon, hogy egy -valóban- nárcisztikus ne okozzon neked lelkifurdalást, merthogy pont az a célja.
Nézz utána a "szürke szikla" módszernek: röviden ne legyen rád se jó, se rossz hatással.

Kizártam én is. Sokáig nagyon rosszul éreztem magam, mert mégis csak az anyám. Egész gyerekkoromban azt gondoltam, hogy ő csak szigorúbb, mint a többi szülő, de rá kellett jönnöm, hogy nárcisztikus. ( nyomkövető a telefonomon felnőttként, nem engedett el dolgozni, barátokhoz, egyetemre is ő hozott fel mert nem vonatozhattam kezdetben egyedül, nem tudtam önállósodni, folyamatos önsajnálat, majd lett egy párom, és azóta a lakásunk környékén autózgat “véletlenül”, összes testvérem ellenem fújva stb) Én annyira belehülyültem abba, hogy próbálom neki bizonygatni az igazam, ő meg meg se hallja, hogy a stressztől cisztás lett a petefészkem is. Karácsonykor pedig közölte, hogy ő adott életet, ő is veszi el.. persze nem gondolja komolyan az ilyet, hanem csak mondogatja ezeket.. több se kellett, elköltöztem, azóta még a volt tanáraimat (???) is hivogatja sírva hogy nem érti miért hagytam őt el..
Száz szónak is egy a vége, nárcisztikus személlyel jobb nem tartani a kapcsolatot. Mi is 100x próbáltuk neki elmondani hogy mondja el mi a baja aztán ne b*sztasszuk egymást, de ez csak 2 napig tart csak. Fel fog bukkanni kapcsolatmegszakítás után a nárcisztikus személy, de ne törj meg semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!